Potrebno je: 300 gr mlevene plazme, 150 gr margarina, oko3 dl mleka, 70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera, 2-3 štangle čokolade za kuvanje, 100 gr ml. oraha, 50 gr suvog groždja, 50 gr šarenih žele bombona, oko 200 gr višanja bez koštica, 1-2 kašike griza, 2 banane, 2 dl slatke pavlake (može i šlag u prahu)
Priprema: Umutite razmekšali margarin sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu, ml. plazma keks, ml. orahe, mleko i na kraju suvo groždje i seckane žele bombone.Sve sjedinite rukama i oblikujte koru na okruglu tacnu za tortu.U sud stavite višnje sa kristal šećerom (dodajte oko 1 dl vode) i pustite da provri.Procedite višnje i u taj sok dodajte griz i kuvajte oko 3-4 minuta.Sada u to vratite one višnje i sve dobro izmešajte. Fil ravnomerno rasporedite po kori od keksa.Umutite slatku pavlaku i deo pavlake premažite po filu od višanja.Preko poredjajte banane isečene na kolutove.Preko banana nanesite ostatak slatke pavlake i tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru.
Soter kocke
BISKVIT
6 žumanjka
100 g šećera
100 g ABC svježeg krem sira «Belje»
100 g čokolade u prahu
1 žlica kakaa
sok i ribana korica 1 neprskane naranče
160 g mljevenih badema
50 g škrobnog brašna
3 žličice BIO praška za peci…Read More
Torta od jagoda
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Kora
5 belanaca
250 g šećera
1 kašika brašna
1 kašika sirćeta ili limunovog soka
Fil 1
½ l mleka
5 žumanaca
5 kašika šećera
1 vanilin šećer
2 kašike brašna
2 kaši…Read More
Čarobna čokoladna torta
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Za tortu sa čokoladom, keksom, lešnikom i eurokremom od namirnica predvidjenih za koru ispecite tri kore pripremljene na sledeći način. Uzmite 4 jajeta, odvoji…Read More
Brzi rolat sa bananama
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SASTOJCI:
-125 gr. margarina
-120 gr. šećera
-2 dl mlijeka
-300 gr. plazma keksa
-2 banane
-100 gr. čokolade za kuhanje
(adsbygoogle = window.adsbygoogle…Read More
sendvič keks
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci
1,5 l sladoleda od vanile
200 g voća po želji
oko 250 g Petit Beurre keksa
malo čokoladnog mleka
Priprema
Ostavite sladoled na sobnoj temperaturi da se …Read More
0 komentari :
Objavi komentar