Potrebno je:
5 jaja, 5 kašika brašna, kašika vanil šećera, 2 pune kašike kakaoa, na vrh noža praška za pecivo, 5 kašika šećera
Za krem: 250 ml slatke pavlake, 1 šlagfiks, 2 kašike tečnog meda, vanilin šećer
Za krem: 250 ml slatke pavlake, 1 šlagfiks, 2 kašike tečnog meda, vanilin šećer
Priprema:
Od belanaca ulupajte čvrst sneg, a žumanca izmutite sa šećerom, pa im dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mešajte da dobijete glatku masu. Dodajte tri kašike snega od belanaca i lagano mešajte, a onda sve sipajte u belanca i umešajte. Izlijte u veliki pleh od rerne koji ste obložili pek-papirom, ravnomerno razmažite i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Kada se kora ohladi, prepolovite je da dobijete dve kore. Ulupajte slatku pavlaku sa šlagfiksom i dodajte med i vanilin šećer. Kremom premažite biskvit i poklopite drugim, pa stavite u frižider da se dobro stegne.
torterecepti.rs
0 komentari :
Objavi komentar