6. listopada 2014.

Čarobna čokoladna torta





Za tortu sa čokoladom, keksom, lešnikom i eurokremom od namirnica predvidjenih za koru ispecite tri kore pripremljene na sledeći način. Uzmite 4 jajeta, odvojite žumanca od belanaca i belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa 100g šećera i trećinom margarina. Dodajte 100g istopljene čokolade, 70g mlevenog keksa i 2 kašike brašna. Dobro umutite da se smesa izjednači, a zatim pažljivo umešajte sneg od belanaca. Četvrtastu tepsiju obložite papirom za pečenje, naspite smesu i ispecite koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Ispecite još dve kore pripremljene na isti način.



Za pripremu fila za tortu penasto umutite jaja sa šećerom i skuvajte žuti krem na pari, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne rastopi. Sklonite čokoladni krem sa ringle i ostavite da se ohladi. Lešnike propržite i sameljite. Margarin penasto umutite i spojite ga sa ohladjenim čokoladnim kremom. Dodajte mleveni keks, lešnike i eurokrem pa sve dobro promešajte da se krem izjednači.
Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag u većoj posudi.
Tortu sa čokoladom, keksom, lešnikom i eurokremom filujte na sledeći način: prvo stavite koru, premažite je sa polovinom pripremljenog fila, zatin nanesite četvrtinu umućene slatke pavlake, sledeća kora, preostali čokoladni fil, četvrtina slatke pavlake, poslednja kora, pa preostalom slatkom pavlakom bogato premažite celu tortu. Tortu možete ukrasiti čokoladom po želji. Tortu napravite dan ranije da se torta lepo poveže i sjedini.


Namirnice
  • slatka pavlaka
    1l

    fil
    jaja8kom
    šećer200g
    čokolada za kuvanje200g
    margarin200g
    eurokrem200g
    mleveni keks100g
    lešnik100g

    kora
    jaja12kom
    šećer300g
    margarin1kom
    čokolada za kuvanje300g
    mleveni keks210g
    brašno6sk

Related Posts:

  • KREMASTE VOĆNE PALAČINKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: ZA TESTO: 2 jajeta, 3dl mleka, 15 kašika brašna, rendana kora 1 limuna, prstohvat soli, 1 kašičica šećera, 3 dl vode. ZA FIL:, 300 g miks crveno… Read More
  • Mini čizike (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 40 min U kalupe za muffine stavite papirnate košarice. Na dno svake stavite keks, ali tako da je prednja strana keksa sa motivom okrenuta p… Read More
  • ROLAT SA MALINAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: ZA KORU: 8 belanaca, 150 g šećera, 6 kašika ulja, 100 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, šećer u prahu za posipanje.ZA FIL: 200 ml slatk… Read More
  • Vijenac s makom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Priprema 2h Tijesto: Kvasac razmrvimo u 4 žlice toplog mlijeka, dodamo 1 žlicu šećera, promiješamo i pokrijemo čistom krpom da se diže cca 30 min&nbs… Read More
  • KREM KOLAČ OD BANANA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: ZA KORU: 7 jaja, 7 kašika šećera, 7 kašika brašna, 7 kašika oraha, 2 kašike kakaoa, 1 prašak za pecivo, 1 kašika ulja. ZA FIL: 700 ml mlek… Read More

0 komentari :

Objavi komentar