ZA KORU: 8 belanaca, 150 g šećera, 6 kašika ulja, 100 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, šećer u prahu za posipanje.
ZA FIL: 200 ml slatke pavlake, 130 g kisele pavlake, 50 g šećera u prahu, 150 g jagoda.
ZA FIL: 200 ml slatke pavlake, 130 g kisele pavlake, 50 g šećera u prahu, 150 g jagoda.
PRIPREMA:
Od slatke pavlake umutite čvrst šlag pa u njega umešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu i dobro promešajte. Jagode naseckajte na komadiće. Umutite belanca pa im postupno dodajte dve kašike šećera, sve vreme muteći. U drugoj posudi promešajte šećer i ulje, dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo i dobro umutite. Smesi, zatim, dodajte najpre četvrtinu snega od belanaca, a onda pažljivo umešajte i preostali sneg. Dobijenu smesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje. Poravnajte je i pecite od 10 do 12 minuta, odnosno dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pečenu koru izvadite, malo je ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli šećerom u prahu. Pažljivo odlepite papir i koru pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno sa krpom. Sačekajte da se ohladi. Od fila izdvojte tri kašike za mazanje rolata spolja, a preostalim kremom namažite razmotanu koru. Po celoj površini rasporedite jagode i savijte rolat. Kolač stavite u frižider da se dobro ohladi. Na kraju rolat premažite spolja preostalim filom.
0 komentari :
Objavi komentar