29. lipnja 2014.

Havana torta

Potrebni sastojci: 

litar mlijeka
3 kesice želatina
200 g šećera
500 ml slatke pavlake
300g napolitanki od lešnika










Priprema: 

U 1,5 dl mlijeka razmutiti tri kesice želatina, i ostaviti da želatin nabubri. Ostatak mlijeka staviti na ringlu sa 200 g šećera da prokuha. Potom mleko skloniti sa vatre, dodati želatin, pomješati, ostaviti da se prohladi, pa staviti u frižider da se stegne. Umutiti 500 ml slatke pavlake, pa dodavati kašiku po kašiku mlijeka sa želatinom, uz neprestano mućenje. Napolitanke od lešnika kratko držati u frižideru, pa samleti. Kalup za torte (ili šerpu) obložiti folijom, pa sipati red fila, posuti mlevenim napolitankama, pa opet red fila i napolitanke. Ukrasiti tortu po želji. 

Prijatno! 











Related Posts:

  • Baileys kuglice Sastojci180 gr. bijele čokolade100 gr. mljevenih badema100 gr. mljeveneg keksa5 kašika Baileys-a4 kašike slatke pavlakePriprema Bijelu čokoladu istopiti na pari, paziti da dno posude ne dodiruje vrelu vodu jer će se čo… Read More
  • Spezzatino - italijanska junetina Sastojci1 kg. junetine3 kasike brasna1 veca glavica luka2 sargarepe isjecene na kockice1 kasikica susenog bosiljka 2 veca zrela paradajza isjecenog na kockice2 kasike paradajz pire1 dcl konjaka2 kasike margarina4 kasike m… Read More
  • Pasticcio - Musaka sa makaronama Sastojci500 gr. dugih i tankih makarona1 kasika margarinaso500 gr. mljevenog mesa 1 glavica luka2 kasike ulja1 veci zreo paradajz200 gr. sjeckanog paradajza iz konzerve (moze i svjezeg)1 maggi kocka -povrcesitno sjeckan pes… Read More
  • Pileći paprikaš na kratkom saftu sa domaćim rezancima Ko ne zna napraviti pileći paprikaš, pa to je najobičnije jelo sa malo sastojaka?  Jeste, ali da bi jedan paprikaš bio i dobar paprikaš, postoje neka nepisana pravila u pripremi bez kojih bi to jelo bilo samo kuhana p… Read More
  • Americka piletina Sastojci4 bataka 4 karabataka4 kasike brasna1 kasika slatke crvene paprike2 jajaoko 150 grama kornleksa usitnjenog u blenderuuljesobiber, po zeljiPripremaMeso, sa koga se skine kozica, posoliti, uvaljati u brasno izmijes… Read More

0 komentari :

Objavi komentar