29. lipnja 2014.

Padobranci od kokosa

Potrebni sastojci: 

4 belanca
200 g šećera u prahu
200 g kokosa 
1 jaje
100 g šećera u prahu
2 rebra čokolade
100 g margarina 

Priprema: 

Umutiti čvrst snijeg od bjelanaca i šećera i dodati kokos. Kašičicom vaditi puslice i ređati u namazan i brašnom posut pleh. Peći na 100 stepeni jedan sat i ostaviti da se ohladi. Na pari skuhati jaje i šećer, dodati čokoladu, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin, spojiti sa ohlađenim filom i dobro izmiješati. Po dvije puslice spojiti ovim filom. 

Prijatno! 

Related Posts:

  • Twix tart Ako volite čokoladice, posebno one sa karamelom i čokoladom onda ste vi prava osoba za tviks tart. To će biti vječna “slatka ljubav”. Na blogu Browneyedbaker smo pronašli ovaj divni recept, a vjerujemo da će se o… Read More
  • Pijani Isidor Za koru  4jajeta  150 gsecera u prahu  150 gmaslaca  1 kasikakakaa  1/2 kesicepraska za pecivo  120 gmlevenih oraha  70 gbrasna  pekmez od ribizli ili malina za premazivanje … Read More
  • Rafaelo torta Recept smo pronašli na Moje Wypieki blogu i savršeno će poslužiti kao rođendansko iznenađenje dragoj osobi. Potrebni sastojci: Za kore: 6 jaja 150 g šećera 1 kašičica vanila ekstrakta 170 g br… Read More
  • Zanimljiv i brz doručak Vjerujemo da ćete ovako natjerati i one bez apetita da “smažu” ovaj brz doručak. Ideju smo pozajmili sa bloga Heritageschoolhouse. Potrebno vam je: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Got… Read More
  • Čokoladni ekleri Poslastice napravljene od kuhanog tijesta su veoma delikatne i rijetko se odlučujemo da ih pravimo sami. Ali, ako ste dovoljno hrabri da pokušate, evo sjajnog recepta za čokoladne eklere. Hrskavo tijesto punjeno mirisn… Read More

0 komentari :

Objavi komentar