Meni najlepsi nacin za spremanje ovog jela. Paprike su sve vreme kuhanja u paradajz saftu a ne samo u vodi,tako dobiju i paprike i saft bolji ukus. Nije ih potrebno kasnije zaprzavati.
Sastojci
500. gr. mljevenog mesa
oko 10 paprika babura, zavisi od velicine
(na slici je 9, ali su bile malo vece)
1 soljica pirinica
1 jaje
1 glavica luka
malo slatke paprike
kasikica vegete
so, bober
sos
1 dcl. ulja
3 kasike brasna
1/2 l. paradajz soka
1,5 l. vode
so, malo slatke paprike
secer, po zelji(ja stavim 2 kasike)
Proprziti brasno na ulju, sipati paradajz, izmijesati, doliti vodu, dodati zacine i kada prokuha staviti napunjene paprike.
Sve sastojke za punjenje izmijesati, ali ne treba mnogo da se mjesi jer ce biti tvrdo punjenje kada se skuha, ostaviti pola sata a zatim puniti paprike. Takodje ne treba puniti papriku do kraja jer ce pirinac prilikom kuhanja da nabubri i rasirice se smjesa.
Kuhati na umjerenoj vatri oko sat vremena.
Sastojci
500. gr. mljevenog mesa
oko 10 paprika babura, zavisi od velicine
(na slici je 9, ali su bile malo vece)
1 soljica pirinica
1 jaje
1 glavica luka
malo slatke paprike
kasikica vegete
so, bober
sos
1 dcl. ulja
3 kasike brasna
1/2 l. paradajz soka
1,5 l. vode
so, malo slatke paprike
secer, po zelji(ja stavim 2 kasike)
Proprziti brasno na ulju, sipati paradajz, izmijesati, doliti vodu, dodati zacine i kada prokuha staviti napunjene paprike.
Sve sastojke za punjenje izmijesati, ali ne treba mnogo da se mjesi jer ce biti tvrdo punjenje kada se skuha, ostaviti pola sata a zatim puniti paprike. Takodje ne treba puniti papriku do kraja jer ce pirinac prilikom kuhanja da nabubri i rasirice se smjesa.
Kuhati na umjerenoj vatri oko sat vremena.
0 komentari :
Objavi komentar