Sastojci
Tijesto
- 25 dag brašna
- 20 dag šećera
- 4 jaja
-
2 žlice kakaa - 1.5 dl ulja
- 1.5 dl vode
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 25 dag šećera u prahu
- 25 dag margarina
- 3 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije
Ostalo
- 1 rebro čokolade za kuhanje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C.
-
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
-
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju. -
Biskvite ispeći na 180 st.C te za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.
-
Pečeno tijesto izrezati na trake i nadjenuti nadjevom. Isto tako premazati i stranice kolača te posuti naribanom čokoladom. Trake slagati crne preko žutih.
-
Kolač rezati koso.Izvor : coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar