30. lipnja 2015.

Milk Kocke

milk kocke1 Milk KockeSastojci za biskvit
  • 6 jaja
  • 6 zlica secera
  • 6 zlica brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 4 zlice kakaa
  • 6 zlica vruce vode
Bijela krema:
  • 1 L mlijeka
  • 100 g gustina
  • 4 zlice secera
  • 100 g bijele cokolade
  • 200 g maslaca
  • 150 g secera u prahu
Cokoladna krema:
  • 200 g Nougat cokolade
  • 5 zlica mlijeka
  • 4 zlice secera
  • 150 g maslaca
Priprema:
Izmiksajte jaja dodavajuci secer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vrucu vodu te prosijano i pomijesano brasno, kakao i prasak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice oblozenim masnim papirom, 20 min na 180 C. Koru ohladite i presjecite na pola.
Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 case mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa secerom i u tome otopite cokoladu. Dodajte gustin u to i mijesajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i secer u prahu.
Za tamnu cokoladnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite.
Biskvit prerezite na pola. Prvu koru premazite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolac je najbolji kada odstoji dan, dva.
Dobar tek!

0 komentari :

Objavi komentar