5. srpnja 2015.

Crni kolač sa višnjama

Crni kolač sa višnjama Crni kolač sa višnjamaSastojci i priprema:
Stigle su nase visnjice ovo je jedna od najboljih kombinacija slatko-kiselo, visnje-cokolada, od svih mogucih torti i kolaca moji momci najvise vole ovaj kolac, recept imam skoro 10 god i da ga pravim svaki dan njima nikada nebi dosadio….
Testo:
  • 2 kasike masti
  • 1 jaje
  • 250 gr secera
  • 2 dcl mleka
  • 250 gr brasna
  • 2 kasike kakaa
  • 1 prasak za pecivo
Fil:
  • 5 celih jaja
  • 300 gr secera
  • 2 supene kasike kakaa
  • 250 gr umucenog margarina
Priprema:
Napraviti meko testo od 2 kasike masti,koju prvo umutimo mikserom,dodati 1 jaje i dalje mutiti ,onda dodavati 250 gr secera,2 dcl mleka,250 gr brasna,2 kasike kakaa,1 prasak za pecivo.Koru izliti u podmazanu i brasnom posutu tepsiju dimenzije 30 puta 30 cm,odozgo po povrsini posuti cepane visnje i peci na 180 stepeni….
Fil:
5 celih jaja, 300 gr secera, 2 supene kasike kakaa izlupati mikserom da se malo zgusne i onda staviti da se kuva na pari kao i svaki drugi fil. Kada se zgusne i skuva fil ostaviti da se ohladi u frizideru, u hladno dodati 250 gr umucenog margarina premazati po kolacu i po celom filu posuti iscepane visnje.
Preko visanja preliti cokoladni fil.
Cokoladni fil: 100 gr cokolade, 2-3 kasike kakaa, oko 5-6 kasika vode, 100 gr margarina. Kuvati do gustine meda i toplo preliti preko visanja. Kolac staviti u frizider da se dobro ohladi. Najbolje ga je napraviti uvece i da vam celu noc odstoji u frizideru pre secenja.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar