5. srpnja 2015.

Cokoladna tortica

Čokoladna torta Cokoladna tortica


















Sastojci:
  • 150 gr. secera
  • 2 kasike putera
  • 2 kasike soka od limuna
  • 2 jaja
  • 200 gr. brasna
  • pola praska za pecivo
  • prstohvat soli
  • 300 ml. mlijeka
Fil:
  • 200 gr. secera u prahu
  • 100 gr. putera
  • 250 gr. cokolade
  • 1 kasika soka od limuna
  • 2 kasike mlijeka
Ukrasavanje:
  • 150 gr. cokolade
  • 1 saka kikirikija ili oraha
Priprema:
Pec zagrijat na 350F-180C.
Kalup oblozit pek papirom.
U posudu stavit jaja, secer, sok od limuna i so pa sve dobro izmutit.
Dodajte omeksal puter i nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa izmutite.
Pomalo dodajite mlijeko i neprestano mutite.
Istresite u kalup pa pecite dok kora ne bude gotova.
Gotovu koru maknite iz kalupa, prohladite i presjecite.
Izmutite omeksal puter i secer u prahu.
Dodajte mlijeko, sok od limuna i otopljenu cokoladu.
Sve dobro izmutite i istresite preko kore.
Prekrite drugom korom pa prelite otopljenom cokoladom kojoj ste dodali mljeven kikiriki ili orahe.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar