5. srpnja 2015.

Tostadas

Tostadas Tostadas

















Sastojci:
  • 2-3 kasike ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 paprika
  • 1 cehno bijelog luka
  • malo mljevene ljute paprike
  • 300 gr. teletine
  • 1 paradajz
  • malo zelene salate
  • malo rendanog sira
  • 6 tostada (nesto meksicko ,okus cipsa)
  • so i biber
Prvo meso isjecite na kockice i skuhajte uz dodatak soli i bibera.
Kad je meso gotovo ocjedite ga i ostavite sa strane.
Ulje stavite u tavu da se grije.
Luk isjecite na kockice, malo posolite i proprzite.
Papriku i bijeli luk isjecite na kockice i dodajte luku.
Dodajte malo soli i bibera pa przite oko 3-4 minute (ne smije povrce bit prekuhano).
Povrcu dodajte meso i sve to promjesajte.
Dodajte i paradajz sjecen na kockice pa przite jos par minuta mozda jos 3-4 minutice.
Smjesu stavljajte na tostade, pospite sitno sjeckanom zelenom salatom i sa malo rendanog sira.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar