Priprema:
Sljive isjecite na kocke i stavite u serpu.
Sljivama dodajte 100 gr. secera i 250 ml. vode pa kuhajte oko 10 minuta na laganoj temperaturi.
Puding izmutite u malo vode i dodajte sljivama.
Kuhajte dok se nezgusne i maknite sa peci.
U vecu posudu stavite jaja, 150 gr. secera, ulje, mlijeko i jogurt pa sve to izmutite.
Dodajte griz i dzem pa ponovo mutite.
Dodajte brasnu i prasak za pecivo pa dobro izmjesajte.
Istresite pola smjese u tepsiju i pecite do pola.
Istresite puding sa sljivama preko, do pola pecene kore.
Istresite ostatak tijesta preko pudinga i nastavite sa pecenjem dok kolac ne bude gotov.
Gotov kolac prohladite i pospite secerom u prahu.
Mozete pec u cetvrtastoj tepsiji, meni bilo lakse u kalupu za torte.
Sljivama dodajte 100 gr. secera i 250 ml. vode pa kuhajte oko 10 minuta na laganoj temperaturi.
Puding izmutite u malo vode i dodajte sljivama.
Kuhajte dok se nezgusne i maknite sa peci.
U vecu posudu stavite jaja, 150 gr. secera, ulje, mlijeko i jogurt pa sve to izmutite.
Dodajte griz i dzem pa ponovo mutite.
Dodajte brasnu i prasak za pecivo pa dobro izmjesajte.
Istresite pola smjese u tepsiju i pecite do pola.
Istresite puding sa sljivama preko, do pola pecene kore.
Istresite ostatak tijesta preko pudinga i nastavite sa pecenjem dok kolac ne bude gotov.
Gotov kolac prohladite i pospite secerom u prahu.
Mozete pec u cetvrtastoj tepsiji, meni bilo lakse u kalupu za torte.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar