
Sastojci
Priprema
1. Zagrejati rernu na 180
stepeni. Rastopiti puter i pustiti ga da se ohladi. Pomešati brašno, orahe i prašak za pecivo. Umutiti žumanca sa šećerom, a belanca odvojeno. Pomešati žumanca i mešavinu s brašnom, dodati rastopljeni maslac i na kraju polako umešati belance. Presuti masu u okvir za kolače obložen peki papirom (prečnika oko 25 cm). Peći 25–30 minuta.
2. Podgrejati nutelu. Umutiti slatku pavlaku sa 7 kašičica učvršćivača za šlag, pa umešati nutelu i 2 kašike mlevenih lešnika.
3. Vratiti koru u okvir za kolače u kojem se pekla, sipati na nju krem i ostaviti tortu oko 4 sata u frižideru da se ohladi i stegne.
4. Margarin staviti u šerpicu i zagrejti do vrenja. Skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu i ulje. Mešati žicom dok se sva čokolada ne istopi i preliti tortu. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne, pa tek onda vratiti tortu u frižider. Po želji mogu se napraviti šare istopljenom belom čokoladom.
Posjetite nas na našoj Fb stranici :
https://www.facebook.com/rmalaivodime?fref=ts
stvarukusa.rs
stepeni. Rastopiti puter i pustiti ga da se ohladi. Pomešati brašno, orahe i prašak za pecivo. Umutiti žumanca sa šećerom, a belanca odvojeno. Pomešati žumanca i mešavinu s brašnom, dodati rastopljeni maslac i na kraju polako umešati belance. Presuti masu u okvir za kolače obložen peki papirom (prečnika oko 25 cm). Peći 25–30 minuta.
2. Podgrejati nutelu. Umutiti slatku pavlaku sa 7 kašičica učvršćivača za šlag, pa umešati nutelu i 2 kašike mlevenih lešnika.
3. Vratiti koru u okvir za kolače u kojem se pekla, sipati na nju krem i ostaviti tortu oko 4 sata u frižideru da se ohladi i stegne.
4. Margarin staviti u šerpicu i zagrejti do vrenja. Skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu i ulje. Mešati žicom dok se sva čokolada ne istopi i preliti tortu. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne, pa tek onda vratiti tortu u frižider. Po želji mogu se napraviti šare istopljenom belom čokoladom.
Posjetite nas na našoj Fb stranici :
https://www.facebook.com/rmalaivodime?fref=ts
stvarukusa.rs

0 komentari :
Objavi komentar