Fil s keksom:
Krema:
Krema 2:
Način pripreme:
Na pek papiru napravite krug prečnika 25 cm i papir stavite na pleh od šporeta tako da ona strana na kojoj ste crtali krug bude okrenuta prema dole. Umutite bjelanjke,postepeno dodavati šećer i mutiti i na kraju dodati gustin i ocat.Na krug koji ste nacrtali nanesite umućeni snijeg tako da okolo bude više snijega
a sredina da bude udubljena.Pecite na 15o stepeni sat vremena,nakon sat isključite rernu i koru ostavite jos sat u rerni.
U mljeveni keks dodjate borovnice i dodajite sok po potrebi da masa bude toliko mekama da se može fino nanjeti na koru.
Mlijeko sa šećerom stavite da prokuha ali predhodno od mlijeka malo oduzmite i ostavite na stranu. Žumanjke, vaniliju šećer, gustin i brašno umutite pa dodajte u to onaj ostavljeni dio mlijeka, kad je mlijeko prokuhalo tu smjesu saspite u njega i skuhajte kao puding. Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenom slatkom pavlakom i slatkom od borovnica da se dobije ova ljubičasta boja. Nanesite kremu na fil od keksa.
Umutite slatko vrhnje i nanesite ga na kolač, ukrasite borovnica, a i čokoladom.
U mljeveni keks dodjate borovnice i dodajite sok po potrebi da masa bude toliko mekama da se može fino nanjeti na koru.
Mlijeko sa šećerom stavite da prokuha ali predhodno od mlijeka malo oduzmite i ostavite na stranu. Žumanjke, vaniliju šećer, gustin i brašno umutite pa dodajte u to onaj ostavljeni dio mlijeka, kad je mlijeko prokuhalo tu smjesu saspite u njega i skuhajte kao puding. Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenom slatkom pavlakom i slatkom od borovnica da se dobije ova ljubičasta boja. Nanesite kremu na fil od keksa.
Umutite slatko vrhnje i nanesite ga na kolač, ukrasite borovnica, a i čokoladom.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar