5. srpnja 2015.

Pohovani patlidžani

Pohovani patlidžani Pohovani patlidžani
















Sastojci i priprema:
Patlidžane volim spremati na sve načine, danas su pohovani i svi im se radujemo neko će jesti sad neko malo poslije uglavnom su gotovi. Pohovala sam prema receptu koji je na linku sa razlikom što sam u vrhnje ili kajmak stavila bijeli luk, malo šarenog bibera i kurkume pa ih lijepo slagala, premazivala i evo slika…
Pravila sam ih na razne načine, ne znam koji mi je bolji i draži!
Sastojci:
  • 1 kg patlidžana
  • malo soli
  • četiri jaja
  • malo brašna
  • 150 ml kajmaka
  • bijelog luka po želji
  • malo ulja
Način pripreme:
Patlidžane dobro oprati, isjeći ih na kolutove ili po dužini na kriške, nasoliti i ostaviti da omekšaju. Kad su omekšali, lagano pritiskom ocijediti ih, uvaljati u brašno i umućena jaja. Zagrijati ulje i pržiti. Gotove patlidžane redati na tanjir, između mazati kajmakom i posipati sitno sjeckanim bijelim lukom po želji.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar