5. srpnja 2015.

Štrudla sa makom

Štrudla sa makom Štrudla sa makom






















Testo:
  • 2,5 dcl mleka
  • 1 svezi kvasac
  • malo soli
  • 100 gr secera
  • 2 zumanca
  • korica rendana limuna
  • 160 gr otopljenog margarina
  • 800 gr brasna
Priprema:
Umesiti testo i odmah podeliti na tri jufke ostaviti ih da se dizu. Za to vreme pripremiti nadev od maka.
Nadev:
  • 400 gr mlj. maka
  • 200 gr secera
  • 4 kasike meda
  • korica limuna
To sve gore napisano pofuriti sa 120 ml vrelog mleka. Sve dobro izmesati, ovaj nadev je za tri strudle.
Svaku jufku sto tanje razviti velicine 40*30 namazati nadevom, uviti strudlu i staviti u tepsiju, ostaviti da narastu, premazati ih jajetom i peci na 200 C.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar