7. prosinca 2014.

Mafijaška piletina


mafijaška piletina

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  • sastojci

  •  1 kg pilećih filea
  •  2 žlice ulja

  •  malo soli
  •  30 dkg dimljenog vrata narezanog na tanje šnitice(ili nekog drugog dimljenog nareska)
  •  30 dkg tvrdog sira (pogodnog za ribanje)
  •  3 kisela vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
75 min

  1. pileći file nožem rastanjiti da dobijete veće šnicle, batićem za meso vrlo malo izlupati samo da se poravna i slagati ih u nauljen pleh 40×30, vrlo malo posoliti
  2. kad sve filee posložite odozgo poredajte dimljeni narezak, a preko nareska naribajte tvdi sir
  3. kiselo vrhnje dobro izmješajte i prelijete preko sira ribanog


  4. na vrhnje naribajte još malo sira
  5. stavite peći na 180*C oko 1 sat
  6. kad se bude peklo, nemojte da vas prepadne tolika količina tekučine koja će se pojaviti (mora jer se ovo sir i vrhnje na visokoj temperaturi tope), prilikom pečenja ta će tekučina ispariti, a i on malo što ostane će se stegnuti kad se jelo malo prohladi
  7. gotovo je kad sir odozgo porumeni, izvadite iz pečnice i ostavite da se prohladi, a potom izrežite na kocke i uživajte 

    Izvor : Coolinarka.com

0 komentari :

Objavi komentar