Sastojci
- Broj osoba:
sastojci
- 1 kg pilećih filea
-
2 žlice
ulja
- malo soli
- 30 dkg dimljenog vrata narezanog na tanje šnitice(ili nekog drugog dimljenog nareska)
- 30 dkg tvrdog sira (pogodnog za ribanje)
- 3 kisela vrhnja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
pileći file nožem rastanjiti da dobijete veće šnicle, batićem za meso vrlo malo izlupati samo da se poravna i slagati ih u nauljen pleh 40×30, vrlo malo posoliti
-
kad sve filee posložite odozgo poredajte dimljeni narezak, a preko nareska naribajte tvdi sir
-
kiselo vrhnje dobro izmješajte i prelijete preko sira ribanog
-
na vrhnje naribajte još malo sira -
stavite peći na 180*C oko 1 sat
-
kad se bude peklo, nemojte da vas prepadne tolika količina tekučine koja će se pojaviti (mora jer se ovo sir i vrhnje na visokoj temperaturi tope), prilikom pečenja ta će tekučina ispariti, a i on malo što ostane će se stegnuti kad se jelo malo prohladi
-
gotovo je kad sir odozgo porumeni, izvadite iz pečnice i ostavite da se prohladi, a potom izrežite na kocke i uživajte
Izvor : Coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar