29. lipnja 2014.

Grčka salata sa tjesteninom


Potrebni sastojci:
Pečena piletina
Paradajz
Krastavci
Špagete ili neka druga tjestenina
Paprika
Crveni luk
Masline
Feta sir


Za dresing:Bijelo vinsko sirće, Maslinovo ulje, Feta sir, Limunov sok, Origano, Bijeli luk, Tucana crvena paprika.
Koliko god bilo vruće kuhanje ne možemo izbeći, ali zato 
možemo birati recepte koji ne iziskuju puno truda i koji nisu jako kalorični. Takva je i ova grčka salata sa tjesteninom.
Ostalo vam je piletine od jučerašnjeg ručka? Iskoristite je da napravite laganu ljetnu salatu koja može da bude i cijeli obrok.
Povrće isjeckajte na podjednako velike komade, pomješajte sa piletinom i prethodno skuhanim špagetima.
Dresing pripremite tako što ćete pomješati limunov sok, sirće, bijeli luk, i začine i sve miksati štapnim mikserom, a zatim lagano u tankom mlazu dosipati ulje (kao da pravimo majonez) kad dobijete željenu gustinu dodajte feta sir i sve prelijte preko salate. Izmješajte i poslužite. Umesto piletine možete koristiti bilo koje drugo meso ili čak suhomesnate proizvode.



0 komentari :

Objavi komentar