3. veljače 2015.

Kroasane

Cokoladni kroasani KroasaneSastojci:
Za premazivanje testa:


  • 200 g putera
  • 3 kesica vanilin šećera
Za testo:
  • 600 g brašna
  • 300 ml mlakog mleka
  • 150 ml kisele vode
  • 50 g putera
  • 100 g šećera
  • 2 jajeta
  • 50 g svežeg kvasaca
  • 1 limun – sveže ceđen sok
  • malo na vrh noža soli
Priprema:
Polovinu brašna staviti u vanglu, zatim dodati puter koji je stajao na sobnoj temeperaturi, šećer, jaja, malo soli, sok od limuna, izmrvljen kvasac, kiselu vodu i mlako mleko. Sve fino sjediniti pa dodati preostalo brašno. Umesiti testo i staviti ga u kesu pa u frižider 2 h na hlađenje.
200 g putera na sobnoj temperaturi podeliti na tri jednaka dela to je potrebno za premazivanje razvijenog testa.
Posle 2 h ohlađeno testo izvaditi iz frižidera i razviti ga tanko, naseckati po njemu oko 70 g putera, posuti sa 1 kesicom vanilin šećera, smotati u pismo, pokriti sa kesom i ostaviti 30 minuta u frizideru. Ovaj postupak ponoviti još dva puta.

Zatim testo razviti tanko,

iseći u trouglove pa na svaki trougao staviti kašičicu krema ili po kocku mlečne čokolade. Napravljene kroasane ostaviti 10 minuta pa ih peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Čoko preliv: 300 g menaž čokolade otopiti na laganoj vatri. Kad je otopljena skloniti sa vatre pa u to dodati 100 g putera sjediniti i prihladiti. Zatim umakati kroasane u čoko fil. Kad se prvi sloj čokolade stegne umočiti još jednom u preliv. Ukrasiti sa belom čokoladom po želji.
Prijatno!

Related Posts:

  • Kukuruzna pita (razljevuša)    Priprema Pećnicu zagrijati na 180 °C. Jaja i sol mikserom dobro izmiješati. Zatim umiješati brašno. Na kraju dodati mlijeko u smjesu i izmiješati. Lim za pečenje (20 x 20 cm) namazati maslacem (a… Read More
  • Bosanska poslastica   Priprema Tijesto I: Pećnicu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); zagrijati na 180 °C. Lim za pečenje (40 x 26 cm) namazati maslacem i posuti grizom ili oštrim brašnom. Jaja i šećer m… Read More
  • Najlakši način uklanjanja fleka Postoji mnogo načina za ukalnjanje mrlja s odeće, stolnjaka ili krpa, a nekada je najjednostavniji postupak i najefikasniji. Za ovaj trik koji će promeniti način na koi se obračunavate… Read More
  • Kongo torta   Priprema Navečer!: Čokoladu za kuhanje narezati. Vrhnje za šlag dobro zagrijati, skloniti sa štednjaka, umiješati čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Mješavinu prebaciti u drugu posudu (us… Read More
  • Pureći cordon bleu   Priprema Pureće odreske oprati, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); obrisati, istuću, posoliti i popapriti. Na 4 odreska rasporediti po plošku sira i plošku šunke. Prekriti preostali… Read More

0 komentari :

Objavi komentar