26. siječnja 2015.

Brza i neodoljiva poslastica: nes kafe kolač

2015-01-brza i neodoljiva poslastica nes kafe kolac 633492773Potrebno je:
4 jajeta, 7 kašika šećera, 4 kašike džema po izboru, 1/2 pavlake, 4 kašike ulja, 3 kesice nescafe, 7 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo, 2 dl mleka
dekoracija: 2 kesice šlaga, kesica nes kafe.

Priprema:
Umutite posebno belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer

i nastavite s mućenjem. Postepeno dodajte džem, pavlaku, ulje i nes kafu. Na kraju dodajte brašno i umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite nes kafu. Vruć, ispečen patišpanj zalijte nes kafom. Kad se dobro ohladi, premažite umućenim šlagom u koji ste dpdali nes

kafu.

Related Posts:

  • Čips od narandže (1)(2)(3)(4) Izrežite narandžu na tanke šnite (1).  Stavite vodu i šećer u omjeru 1:1 da ključa (2). Stavite narandže na kratko u ključalu slatku vodu (3). Izvadite ih, ocijedite i poslažite u posudu za pečenje. Suši… Read More
  • Krem od limuna    4 limuna 4 žumanceta 450 g šećera 110 g putera Priprema Izrendajte limune i iscijedite im sok.U činiju ubacite žumanca sa šećerom, sokom i korom limuna i sjeckanim puterom. Kuhajte na pari, vodeći račun… Read More
  • Jednostavna čorba od graška i junetine Za nas je ovo jelo idealno za proljećni ručak. Složiće te se da je čorba od graška i junetine pravi obrok za tople dane. Grašak možete čak i izmiksati kada se skuha da biste dobili kremastiju čorbu ili dio (tek jed… Read More
  • Fish & chips Sastojci:  (za 6 porcija)   4 fileta brancina (fish) bez kože 195 g brašna 195 ml bijeloga vina 4 grančice majčine dušice 30 ml suncokretova ulja 80 g bjelanjka 1 prstohvat soli škrob 5 većih krumpira  … Read More
  • Desert od kajsija sa kiselim mlijekom oko 8 kajsija 400 ml gustog kiselog mlijeka ili grčkog jogurta 3 kašike meda 1 kašika očišćenih sjemenki bundeve, neslanih Priprema Kajsije oljuštite, isjecite na kriškice, pa ih prebacite u manju šerpu i na… Read More

0 komentari :

Objavi komentar