Potrebno je: 4 jajeta, 7 kašika šećera, 4 kašike džema po izboru, 1/2 pavlake, 4 kašike ulja, 3 kesice nescafe, 7 kašika brašna 1/2 kesice praška za pecivo, 2 dl mleka dekoracija: 2 kesice šlaga, kesica nes kafe.
Priprema: Umutite posebno belanca i
žumanca. U žumanca dodajte šećer
i nastavite s mućenjem. Postepeno
dodajte džem, pavlaku, ulje i nes kafu. Na kraju dodajte brašno i
umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme
stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite nes kafu.
Vruć, ispečen patišpanj zalijte nes kafom. Kad se dobro ohladi,
premažite umućenim šlagom u koji ste dpdali nes
Čips od narandže
(1)(2)(3)(4)
Izrežite narandžu na tanke šnite (1). Stavite vodu i šećer u omjeru 1:1 da ključa (2). Stavite narandže na kratko u ključalu slatku vodu (3). Izvadite ih, ocijedite i poslažite u posudu za pečenje. Suši…Read More
Krem od limuna
4 limuna
4 žumanceta
450 g šećera
110 g putera
Priprema
Izrendajte limune i iscijedite im sok.U činiju ubacite žumanca sa šećerom, sokom i korom limuna i sjeckanim puterom. Kuhajte na pari, vodeći račun…Read More
Jednostavna čorba od graška i junetine
Za nas je ovo jelo idealno za proljećni ručak. Složiće te se da je čorba od graška i junetine pravi obrok za tople dane.
Grašak možete čak i izmiksati kada se skuha da biste dobili kremastiju čorbu ili dio (tek jed…Read More
Fish & chips
Sastojci: (za 6 porcija)
4 fileta brancina (fish) bez kože
195 g brašna
195 ml bijeloga vina
4 grančice majčine dušice
30 ml suncokretova ulja
80 g bjelanjka
1 prstohvat soli
škrob
5 većih krumpira
…Read More
Desert od kajsija sa kiselim mlijekom
oko 8 kajsija
400 ml gustog kiselog mlijeka ili grčkog jogurta
3 kašike meda
1 kašika očišćenih sjemenki bundeve, neslanih
Priprema
Kajsije oljuštite, isjecite na kriškice, pa ih prebacite u manju šerpu i na…Read More
0 komentari :
Objavi komentar