8. srpnja 2014.

Krem od limuna

  • 4 limuna
  • 4 žumanceta
  • 450 g šećera
  • 110 g putera


Priprema
Izrendajte limune i iscijedite im sok.

U činiju ubacite žumanca sa šećerom, sokom i korom limuna i sjeckanim puterom. Kuhajte na pari, vodeći računa da činija ne dodiruje vodu i da vode uvek bude u šerpi, stalno miješajući. Krem je gotov kada počne da se zadržava na obloj strani kašike. Prespite ga u toplu, sterilizovanu teglu, pa ga prebacite u frižider kada se ohladi. Održaće se oko mesec dana.
Napomena
Ovaj krem je veoma svestran. Može se koristiti kao fil za torte i kolače, kao namaz za štrudle od lisnatog tijesta ili za tost, a može se poslužiti i kao puding ili kao desert za posebne prilike, serviran u čaši, u slojevima sa voćem i ulupanom slatkom pavlakom.

Related Posts:

  • Svi su ga zaboravili , a ne bi trebali ?!   Grašak ne spominju često u temama o zdravlju, niti ga uvrštavaju na popis ljekovitih namirnica koje mogu pomoći u borbi protiv bolesti. A trebali bi.   Podcijenjeni grašak prepun je hranjivih tvari, uključ… Read More
  • Kako da vam kupatilo fantastično miriše?   “Moje kupatilo miriše fantastično, a ovo je projekat koji se bukvalno može uraditi za 15 sekundi. Probala sam ideju računajući da ne mogu ništa izgubiti i ako ne bude efikasno. A rez… Read More
  • Ko mu može odoljeti ? Čokoladni kolač s prelivom Jasno je, niti jedan ljubitelj čokolade ovom kolaču ne može odoljeti, a recept nije prezahtijevan, tako da se slobodno može reći da je ovo pun pogodak! Sastav: Za biskvit: ● 250 g crne čokolade, ● 6 jaja, ● 250 … Read More
  • Sladoledom protiv gripe!? Da dobro ste pročitali   Kad stignu gripe i prehlade, svi nam savjetuju da se utoplimo i napijemo toplog čaja, a Jeni Britton Bauer ih Ohia krenula je obrnutom logikom, prisjećajući se kućnog pripravka kojim su je liječile mama i bak… Read More
  • Torta od oraha, kave i nescafea Torta je rađena od njoj omiljenih sastojaka među kojima je i nescafe. Recept je vrlo jednostavan, potrebno je skuhati kremu, dok se krema hladi ispeći tijesto i još samo dodati maslac u kremu. Na kraju filovati i ukrasiti… Read More

0 komentari :

Objavi komentar