8. srpnja 2014.

Krem od limuna

  • 4 limuna
  • 4 žumanceta
  • 450 g šećera
  • 110 g putera


Priprema
Izrendajte limune i iscijedite im sok.

U činiju ubacite žumanca sa šećerom, sokom i korom limuna i sjeckanim puterom. Kuhajte na pari, vodeći računa da činija ne dodiruje vodu i da vode uvek bude u šerpi, stalno miješajući. Krem je gotov kada počne da se zadržava na obloj strani kašike. Prespite ga u toplu, sterilizovanu teglu, pa ga prebacite u frižider kada se ohladi. Održaće se oko mesec dana.
Napomena
Ovaj krem je veoma svestran. Može se koristiti kao fil za torte i kolače, kao namaz za štrudle od lisnatog tijesta ili za tost, a može se poslužiti i kao puding ili kao desert za posebne prilike, serviran u čaši, u slojevima sa voćem i ulupanom slatkom pavlakom.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar