1.
Pečurke istrljati vlažnom krpom, očistiti i iseckati. Slaninu iseckati
na kockice. Luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove. Na kašiki ulja
propržiti slaninu, dodati pečurke i luk. Na tihoj vatri zajedno dinstati
oko 15 minuta. Začiniti solju, biberom i sirćetom.
2. Jaja umutiti sa travama. Po ukusu posoliti i pobiberiti. Umešati mineralnu vodu da se sve sjedini.
3. U tiganju zagrejati pola kašike ulja,
smanjiti temperaturu, sipati četvrtinu mase za omlet, pustiti da se
malo stegne. Na sredinu omleta staviti četvrtinu pečurki, omlet
preklopiti, pa ga izručiti na tanjir i do služenja držati na toplom.
4. Na isti način od preostale mase ispržiti još tri omleta. Po želji omlet ukrasiti listićima bosiljka.
stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar