6. studenoga 2014.

Garlic Parsley Naan



Sastojci

  • tijesto:

  •  450 g brašna
  •  1 kašičica soli
  •  1 kašičica šećera
  •  2 kašičice instant kvasca
  •  185 ml tople vode
  •  90 g

    jogurta (sobne temperature)
  •  2 kašičice ulja
  • Garlic Parsley Oil:

  •  3 kašike ulja
  •  2 kašičice chilli ulja
  •  2 čena češnjaka
  •  šaka svježeg peršuna




Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. 1 
    Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Ostaviti na toplom, da se udvostruči (oko 60 minuta). U blenderu ili štapnim mikserom izmiksati ulje, protisnut češnjak i peršun. Tijesto podijeliti na 4-6 loptica. Svaku razvaljati na željenu debljinu, pa sa obje strane premazati uljem sa začinima.
  2.   2 
    Spustiti na zagrijanu tavu i pržiti ili staviti na jako zagrijan pleh i kratko peći u pećnici na 240 C, do zlatne boje. Možete koristiti i pizza pekač.
  3.   3
    Poslužiti toplo!

0 komentari :

Objavi komentar