6. studenoga 2014.

Punjeni pohovani faširi


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Faširi:

  •  500 g mlevenog mesa
  •  1 kom jaja
  •  2 kašike pšeničnog griza
  •  0,5 dl ulja
  •  1. kašičica soli
  •  1. kašičica vegete
  •  malo bibera
  •  100 g dimljenog kačkavalja
  • Pohovanje:

  •  50 g brašna 50 g
  •  2 kom jaja
  •  2 dl ulja

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno

    1. Mlevenom mesu dodati začine, jaje, griz i ulje i masu dobro izjednaciti. Pripremiti masu uveče i ostaviti pokriveno u frižideru ili par sati pre prženja, da se začini sjedine sa masom.
  1.   Punjeni pohovani faširi 
    1. Staviti na dlan malo mesa, rastanjiti ga i na sredinu stavljati komad dimljenog kačkavalja.
  2.   Punjeni pohovani faširi 
    1. Preko toga dodati još toliko mesa i formirati šniclu – pljeskavicu, pažljivo zatvoriti rubove, da kačkavalj ostane u sredini i ne iscuri prilikom prženja.
  3.   Punjeni pohovani faširi 
    1. Svaku šniclu uvaljati sa svih strana u brašno.
  4. 5
    1. Šnicle provući kroz umućena jaja.
  5. 6 Punjeni pohovani faširi 
    1. Pržiti u masnoći na umerenoj temperaturi, prvo sa jedne strane, dok ne porumeni, pa pažljivo, bez probijanja stvorene korice (da ne iscuri rastopljeni kačkavalj, a šnicla ne primi masnoću od prženja), okrenuti da se isprži i porumeni i druga strana.
  6.   Punjeni pohovani faširi 
    Vaditi na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće.

0 komentari :

Objavi komentar