Sastojci
- Broj osoba:
Faširi:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kom jaja
- 2 kašike pšeničnog griza
- 0,5 dl ulja
- 1. kašičica soli
- 1. kašičica vegete
- malo bibera
- 100 g dimljenog kačkavalja
Pohovanje:
- 50 g brašna 50 g
- 2 kom jaja
- 2 dl ulja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
- Mlevenom mesu dodati začine, jaje, griz i ulje i masu dobro izjednaciti. Pripremiti masu uveče i ostaviti pokriveno u frižideru ili par sati pre prženja, da se začini sjedine sa masom.
-
- Staviti na dlan malo mesa, rastanjiti ga i na sredinu stavljati komad dimljenog kačkavalja.
-
- Preko toga dodati još toliko mesa i formirati šniclu – pljeskavicu, pažljivo zatvoriti rubove, da kačkavalj ostane u sredini i ne iscuri prilikom prženja.
-
- Svaku šniclu uvaljati sa svih strana u brašno.
-
5
- Šnicle provući kroz umućena jaja.
-
6
- Pržiti u masnoći na umerenoj temperaturi, prvo sa jedne strane, dok ne porumeni, pa pažljivo, bez probijanja stvorene korice (da ne iscuri rastopljeni kačkavalj, a šnicla ne primi masnoću od prženja), okrenuti da se isprži i porumeni i druga strana.
-
Vaditi na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće.
0 komentari :
Objavi komentar