1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite uzani pleh puterom i postavite
papir za pečenje koji će obuhvatiti i ivice.
2. U velikoj posudi umutite omekšali puter, šećer, brašno, prašak za
pecivo, jaja i ekstrakt vanile. Mutite oko 5 minuta, da postane kremasto
i dobije svetlu boju. Smesa bi trebalo da bude vrlo čvrsta. U
pripremljen pleh sipajte trećinu smese, a preko pospite 50 g voća. Preko
voća lagano sipajte drugu trećinu testa i opet rasporedite 50 g voća.
Preko sipajte ostatak testa i lagano rasporedite po celom plehu pomoću
drške kašike. Pecite oko sat vremena.
3. Za dekoraciju i dodatan ukus uvaljajte preostalih 75 g voća u
kristal šećer. Prelijte 1 kašikom soka od limuna i umešajte viljuškom.
Ako vam se čini da je suvo, dodajte još soka od limuna. Rasporedite
ukrasnu smesu po kolaču i ostavite da se potpuno ohladi u plehu.
0 komentari :
Objavi komentar