Sastojci
Za piškotu:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaoa
6 kašika tople vode
Za milki krem:
1 litar mleka
100 g gustina
4 kašike šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Za toping-preliv:
200 g mlečne čokolade
5 kašika mleka
4 kašike šećera
100 g margarina
Priprema
Piškota: Jaja umutiti sa
šećerom. Brasno, prašak za pecivo i kakao posebno izmesati. Dodati
jajima i lagano mešati. Dodati vodu i sve sjediniti. Razliti u pleh
obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni,20 minuta. Kada se dobro ohladi
preseći po pola.
Milki krem: Od 1 litra mleka odvojiti 150 ml i izmešati sa gustinom i
šećerom. U preostalo mleko dodati belu čokoladu, staviti da provri.
Kada se čokolada istopila uliti polagano masu od gustina. Mešati non
stop sve dok se fil ne zgusne. U ohlađeno dodati umućen margarin sa prah
šećerom.
Toping: Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati dok se svi sastojci ne rastope.
Filovanje:
Stavite koru, beli fil i na kraju toping. Zatim odložite u frižider
da se stegne. Kada malo očvrsne, preko stavite koru, pa drugi deo belog
fila i na kraju toping. Dekorišite tortu po želji i vratite u frižider
da se dobro stegne.
Izvor: serpica.net
Related Posts:
Nepečeni čokoladni kolač – recept!
Sastojci:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
800 gr. petit keksa
1/2 l. mlijeka
200 gr. čokolade
250 gr. margarina
3 kesice vanila šećera
Glazura:
200 gr. čokolade za kuhanje
1,5 dcl s… Read More
Posna keks torta
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Idelano i brzo rešenje ako
zelite da se zasladite. Biće gotova za 1… Read More
Fenomenalan kolač
Sastojci:
biskvit:
2
jaja
1 žlice (puna)
grubo mljevenih lješnjaka
1 žlica (puna)
mljevenih oraha
1 žlica
kakaa
2 žlice
smeđeg šećera
… Read More
Domaće šubare
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
6 žlica vode
10 ž… Read More
EVO ZAŠTO SE DEBLJATE: 4 navike kojima upropaštavate metabolizam!
Dovoljno je da zbog loših navika usporite razgradnju kalorija i brzo
vam prijeti debljanje. Evo koje biste pogreške trebali izbjeći, kako bi
vam metabolizam radio punom parom:
(adsbygoogle = window.adsbygoo… Read More
0 komentari :
Objavi komentar