20. studenoga 2014.

Domaće šubare


Šubare




Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 6 žlica vode
  • 10 žlica brašna
  • 10 žlica šećera
  • 4 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Krema:

  • 5 dcl mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice gustina
  • 5 žlica šećera
  • 20 dkg margarina

Čokoladni preljev:

  • 10 dkg čokolade
  • 8 dkg margarina
  • kokos za valjanje (pripremiti oko 10 dkg)


Priprema:

Šubare

1. Biskvita za šubare počinjemo tako da jaja i šećer pjenasto izmiksamo.
2. Postupno dodavati žlicu po žlicu vode i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. 3. Tijesto izliti u tepsiju sa masnim papirom.. 4. Peći na 200 stupnjeva 25 minuta. 5. Za kremu za Šubare potrebno  je brašno, gustin i šećer umutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. 6. Smijesu kuhati oko 10 minuta. 7. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. 8. Čokoladni preljev za šubare radimo tako da čokoladu i margarin rastopimo na pari. 9. Pečeni i ohlađeni biskvit za Šubare  okruglom modlom ili čašom izrezivati tortice i uzdužno rezati. Polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom. Vanjski rub tortice također premazati kremom i uvaljati u kokos. 10. Svaku šubaru presvući čokoladnom glazurom.

0 komentari :

Objavi komentar