Sastojci:
-
biskvit:
- 2 jaja
- 1 žlice (puna) grubo mljevenih lješnjaka
- 1 žlica (puna) mljevenih oraha
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žlica glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
-
krema:
- 300 g sirnog namaza(ja stavila vajkrem)
- 1 šlag pjena
- 8 žlica šećera u prahu ( ovisi koliko vam je sir kiseo ili slankast)
- 1 želatina fix- instant želatina
- 3 žlice bijelog krem namaza Opsesija
- 3 žlice tamnog krem namaza Opsesija
- 2 žlice baylis ili neki drugi liker za polijevanje kora
- 3 žlice mlijeka
-
Za ukrašavanje - čokoladni preljev i grilaž
-
Priprema:
- Vrijeme pripreme:
-
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. -
U posudi izmješajte metlicom jaja i šećer te dodajte sve ostale sastojke i dobro izmješajte. Ulite u kalup promjera 17 cm na pek pek papir i pecite 5-7 minuta. Izvadite i ohladite.
-
Izmiksajte šlag pjenu sa mlijekom kako je navedeno na pakiranju i dodaj sirni namaz i štaub dobro izmiksaj i dodaj želatinu fix i dobro izmješaj. Podijeli na dva dijela, u jedan dodaj bijeli, a u drugi tamni namaz. -
U kalup stavi biskvit i natopi ga likerom i mlijekom. Stavi bijelu kremu i na nju tamnu. Stav u hladnjak bar 2 sata. -
Ukrasi preljevom od čokolade i grilažem ili krupno nasjeckanim lješnjacima
Posluživanje:
Torta je lagana i ukusna. Opsesija namaz je sličan linolad, nuteli, i inim namazima samo mora biti pola bijeli pola tamni. Na bazi je kakaa i i ima odličan okus.
Za tortu promjera 26 poduplala bi sastojke. Umjesto sirnog namaza možete koristiti mliječni namaz ili krem sir ili mascarpone
0 komentari :
Objavi komentar