20. studenoga 2014.

Fenomenalan kolač

Opsesija

Sastojci:

  • biskvit:

  •  2 jaja
  •  1 žlice (puna) grubo mljevenih lješnjaka
  •  1 žlica (puna) mljevenih oraha
  •  1 žlica kakaa
  •  2 žlice smeđeg šećera
  •  1 žlica glatkog brašna
  •  1 žličica praška za pecivo
  • krema:

  •  300 g sirnog namaza(ja stavila vajkrem)
  •  1 šlag pjena
  •  8 žlica šećera u prahu ( ovisi koliko vam je sir kiseo ili slankast)
  •  1 želatina fix- instant želatina
  •  3 žlice bijelog krem namaza Opsesija
  •  3 žlice tamnog krem namaza Opsesija
  •  2 žlice baylis ili neki drugi liker za polijevanje kora
  •  3 žlice mlijeka


  • Za ukrašavanje

  •   čokoladni preljev i grilaž 
  • Priprema:

    Vrijeme pripreme:
    30 min

    1.   Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
    2.   U posudi izmješajte metlicom jaja i šećer te dodajte sve ostale sastojke i dobro izmješajte. Ulite u kalup promjera 17 cm na pek pek papir i pecite 5-7 minuta. Izvadite i ohladite.

    3.   Izmiksajte šlag pjenu sa mlijekom kako je navedeno na pakiranju i dodaj sirni namaz i štaub dobro izmiksaj i dodaj želatinu fix i dobro izmješaj. Podijeli na dva dijela, u jedan dodaj bijeli, a u drugi tamni namaz.

    4.   U kalup stavi biskvit i natopi ga likerom i mlijekom. Stavi bijelu kremu i na nju tamnu. Stav u hladnjak bar 2 sata.

    5.   Ukrasi preljevom od čokolade i grilažem ili krupno nasjeckanim lješnjacima

    Posluživanje:

    Torta je lagana i ukusna. Opsesija namaz je sličan linolad, nuteli, i inim namazima samo mora biti pola bijeli pola tamni. Na bazi je kakaa i i ima odličan okus.
    Za tortu promjera 26 poduplala bi sastojke. Umjesto sirnog namaza možete koristiti mliječni namaz ili krem sir ili mascarpone

Related Posts:

  • Buffalo wings kusno predjelo ili hrana za Vaš domjenak. 1.8 kg piletine (krilca) 0,2 l suncokretovog ulja 0,04 kg soli 0,04 kg papra 0,04 kg crvene mljevene paprike 0,04 kg cayene papra ili tabasca 0,5 l suncokretovog ulja u… Read More
  • Evo kako očistiti prljavu pećnicu bez opasnih kemikalija i jakog ribanja Ako vam je nešto iskapalo tijekom pečenja, pa se zapeklo, čeka vas težak posao čišćenja pećnice. Ako ste poželjeli očistiti pećnicu bez uporabe industrijskih sredstava za čišćenje i odmaščivanje, možete posegnuti… Read More
  • Osam čaša vode dnevno? Zabluda! Prosječna zdrava osoba koja ne živi u izrazito vrućoj, suhoj klimi i nije uključena u naporni fizički rad ili trening nema koristi od osam čaša vode na dan. No, nije li dodatna voda dobra za kožu i smanjeni apetit? Osam… Read More
  • Mali savjeti pri kuhanju I najspretnijoj domaćici može se dogoditi da presoli ili zaboravi jelo u pećnici, a gosti samo što nisu stigli. Stoga je dobro ponekad zaviriti u bakinu bilježnicu savjeta što učiniti da ne bismo ili kad već jesmo pog… Read More
  • Biftek-obrada mesa Obrada beefsteaka na lagan i brz način. Kada od mesara kupite meso ovdje, prikazujemo kako najbolje iskoristiti svaki komad ove izuzetne namirnice. … Read More

0 komentari :

Objavi komentar