23. prosinca 2014.

Domaći mančmelou

Sastojci



Kora:
5 jaja
šoljica šećera u prahu
1/2 šoljice ulja
šoljica mleka
1,5 šoljica brašna
kesica praška za pecivo
2 kašike kakaa

Krem:
5 belanaca
8 kašika šećera u prahu

Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike šećera u prahu
80 g margarina

Priprema

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pleh za pečenje podmažite i pobrašnite. Za koru u brašno stavite prašak za pecivo i kakao, i

sve izmešajte. U drugoj posudi izmiksujte žumanca, šećer u prahu i ulje dok ne dobijete mehuriće, a zatim dodajte naizmenično malo mleka pa malo mešavine brašna, praška i kakaa, opet malo mleka… dok sve ne utrošite. Smesu izlijte u pleh i pecite oko 25 minuta. Kad je kora gotova, izvadite je iz rerne i izbodite viljuškom. Smanjite temperaturu na 100 stepeni.

2. Belanca izmutite u čvrst sneg, dodajte šećer i mešajte laganom brzinom. Stavite na koru i vratite u rernu na 25 minuta. Za glazuru na pari mešajte čokoladu i šećer dok se čokolada ne rastopi, potom dodajte margarin i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ohlađen kolač prelijte glazurom.
Napomena: Ohlađen kolač možete iseći na kocke i tek tad preliti glazurom kako biste dobili mančmelou tortice.

Related Posts:

  • Pasta sa piletinom Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g testenineso, biber1/2 pečenog… Read More
  • Makaroni sa sirom Sastojci 230 g makarona2 kašike putera + 50 g2 1/2 kašike brašna350 g sira (najbolji je čedar sir)1/2 šolje parmezana1/2 šolje prezli3 šolje mlekapola kašičice mlevene s… Read More
  • Braunisi s kafom Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 220 g putera140 g čokolade za kuvanje2 kašike instant kafe450 g šećerakašičica ekstrakta vanile5 jaja1… Read More
  • Lešnik bombice Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g mlevenih lešnika200 g rendane… Read More
  • Hurmašice sa kokosom Sastojci Za testo:250 g margarina 2 jaja 150 g šećera 100 g kokosa 650 g brašna 1 prašak za pecivo Za sirup:4 šolje vode 750 g šećera 1 limun Priprema 1. Sas… Read More

0 komentari :

Objavi komentar