1. Zagrejte rernu na 175
stepeni. Pleh za pečenje podmažite i pobrašnite. Za koru u brašno
stavite prašak za pecivo i kakao, i
sve izmešajte. U drugoj posudi
izmiksujte žumanca, šećer u prahu i ulje dok ne dobijete mehuriće, a
zatim dodajte naizmenično malo mleka pa malo mešavine brašna, praška i
kakaa, opet malo mleka… dok sve ne utrošite. Smesu izlijte u pleh i
pecite oko 25 minuta. Kad je kora gotova, izvadite je iz rerne i
izbodite viljuškom. Smanjite temperaturu na 100 stepeni.
2. Belanca izmutite u čvrst sneg, dodajte šećer i mešajte laganom
brzinom. Stavite na koru i vratite u rernu na 25 minuta. Za glazuru na
pari mešajte čokoladu i šećer dok se čokolada ne rastopi, potom dodajte
margarin i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ohlađen kolač prelijte
glazurom.
Napomena: Ohlađen kolač možete iseći na kocke i tek tad preliti glazurom kako biste dobili mančmelou tortice.
0 komentari :
Objavi komentar