1.
Jabuku oprati, iseći na četvrtine, očistiti od semena i krupno
istrugati. Luk oljuštiti i iseckati. Bobice kleke u avanu istucati,
slaninu iseći na kockice i u zagrejanom tiganju je istopiti. Dodati luk i
istucane bobice. Pomešati sa kupusom i peršunom.
2. Meso pritiskom spljoštiti, začiniti
solju i biberom, premazati ajvarom. Na svaku šniclu staviti mešavinu sa
kiselim kupusom, saviti u rolnice i pričvrstiti drvenim čačkalicama.
Zagrejati ulje i na njemu rolnice ispržiti da sa svake strane porumene.
Dodati lorber, naliti vinom, a zatim i supom. Poklopljeno 50-60 minuta
kuvati.
3. Umešati mileram i pustiti da sos
provri. Zgusnuti skrobom i po ukusu još začiniti solju i biberom. Uz
jelo lepo idu knedle od krompira.
0 komentari :
Objavi komentar