PODIJELI
Aluminijskoj foliji dajte prednost:
- Ako u hladnjak spremate hranu intenzivnog mirisa jer će aluminijska folija bolje sačuvati miris. Naravno treba je čvrsto oviti i utisnuti oko hrane;
- Za zamotavanje hrane koju namjeravate kasnije podgrijati u pećnici, jer je već umotana u foliju možete staviti u pećnicu jer je otporna na vrućinu;
- Ako želite zamrznutu hranu koja je u ambalaži od obične folije ( npr. meso na pladnju od stiropora i s prozirnom folijom na vrhu), možete oko nje dodatno još omotati aluminijsku foliju koja će spriječiti dotok kisika do hrane.
Aluminijsku foliju ne koristite:
- Za jela koja ćete zagrijavati u mikrovalnoj pećici, osim ako ste foliju prije toga uklonili;
- Za namirnice i jela koja sadrže previše kiseline, jer folija u dodiru s kiselinom reagira i folija se uništava. Stoga je ne koristite za pokrivanje kiselog kupusa, limuna, bobičastog voća, rajčica...
Prozirnoj foliji dajte prednost:
- za pokrivanje namirnica koje sadrže kiselinu, za svježe pripremljena jela ( npr. sendviče), te za svježe isjeckano povrće;
- za zamotavanje polovice avokada ili jabuke koju niste potrošili, jer tako plod na mjestu reza neće potamniti,
- u pripremi mesa koje stavljate u marinadu zajedno sa začinima jer će tako brže upiti arome.
0 komentari :
Objavi komentar