28. svibnja 2015.

Torta sa kroasanima i mančmelouom

kroasan torta sa mancmelou Torta sa kroasanima i mančmelouomSastojci kora:
  • 6 bjelanaca
  • 10 kašika šećera
  • 150 g. mljevenog lješnika (badema, oraha)
  • 3 kašike prezli
Sastojci za fil:
  • 1 l mlijeka
  • 6 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 250 g margarina
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 15 mančmelou keksa
  • 12 malih čokoladnih kroasana
  • 20-ak komada petit keksa
  • 2 kesice šlaga ili 250 ml slatke pavlake
Priprema kore:
Umutiti bjelanca i šećer dok ne bude pjenasto, zatim dodati lješnik i prezle i umiješati kašikom. Peći na pek-papiru na 180 stepeni oko pola sata.
Za fil ukuvati pudinge i žumanaca u mlijeku i šećeru. U ohlađen fil dodati umućen margarin i fil podijeliti na pola. U pola kreme dodati istopljeno 200 g čokolade i izmrvljen biskvit (donji dio) mančmeloua, a druga polovina fila ostaje žuta.
Ređati: kora, pola čoko fila, mančmelou, druga polovina čoko fila, red keksa namočenog u sok, pola žutog fila, kroasani, druga polovina žutog fila i gore šlag.
Napomene: Kad se poređaju kroasani, blago ih pritisnuti, pa nanijti fil preko njih. Umjesto petita može i neki drugi keks po želji (piškote ili plazma, čajni kolutići).
Prijatno!

Related Posts:

  • Torta sa kroasanima i mančmelouom Sastojci kora: 6 bjelanaca 10 kašika šećera 150 g. mljevenog lješnika (badema, oraha) 3 kašike prezli Sastojci za fil: 1 l mlijeka 6 žumanaca 150 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); g šećera 3 pudinga… Read More

0 komentari :

Objavi komentar