Sastojci za fil:
Glazura:
Priprema:
Belanca penasto umutiti, dodati med i šećer, izmiksati, jedno po jedno žumance, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivi i na kraju uvršnu kašiku kakaoa. Masu izliti u podmazan ili obložen papirom za pečenje pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 10 do 15 minuta, ne duže. Prohladjenu koru raseći tako da dobijete dve. Ja sam pekla u plehu veličine 40×30, a mozete i u manjem, ukoliko želite deblju koru.
Slatku pavlaku umutite dodajite mleko, zatim med, izmutite, sipajte šlagfix i sjedinite sve zajedno. Želatin rastopite sa 5 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta, zatim ugrijte, ali nesme da vri. Dodajte ga u slatku pavlaku i mutite oko 15 minuta. Fil stavite izmedju kora.
Čokolade rastopiti sa margarinom na pari i preliti preko kore. Ostaviti da se ohladi i seći po želji.
Slatku pavlaku umutite dodajite mleko, zatim med, izmutite, sipajte šlagfix i sjedinite sve zajedno. Želatin rastopite sa 5 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta, zatim ugrijte, ali nesme da vri. Dodajte ga u slatku pavlaku i mutite oko 15 minuta. Fil stavite izmedju kora.
Čokolade rastopiti sa margarinom na pari i preliti preko kore. Ostaviti da se ohladi i seći po želji.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar