Sastojci
- Broj osoba:
Za lazanje:
- 300 g Graham brašna Podravka By Podravka
- 1 žličica soli
- 2-3 žlice maslinova ulja
- 200 ml mlake vode
Za bešamel umak:
- 70 g maslaca
- 60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 800-900 ml mlijeka
-
sol
- naribani muškatni oraščić
- 100 g naribanog sira edamera
- 1 jaje
Za nadjev:
- 700 g brokule
- 500 g malih rajčica
- 100 g Kukuruza šećerca Podravka By Podravka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Brašno i sol pomiješajte, dodajte ulje, vodu i umijesite glatko tijesto.
-
Podijelite ga na dva mala hljepčića, pokrijte alu-folijom i ostavite stajati 15 minuta.
-
Tijesto na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte i izrežite u pravokutne oblike (vel. 8×15 cm).
-
Brokulu narežite na manje cvjetiće, kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
-
Na ugrijanom maslacu uz stalno miješanje kratko popecite brašno, dodajte mlijeko, sol, muškatni oraščić i pjenjačom miješajte dok ne zakipi. Kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute.
-
U toplo umiješajte sir i jaje.
-
Pripremljene lazanje kratko prokuhajte i ocijedite.
-
Na dno nauljene vatrostalne posude (veličine 22×36 cm) složite dio lazanja. Po njima rasporedite dio malih rajčica narezanih na četvrtine, kukuruz šećerac i kuhane brokule, prekrijte dijelom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama.
-
Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo i po želji posipajte parmezanom.Savjet
Tijesto za lazanje možete pripremiti i dan ranije i ostaviti da se izvaljano osuši na pobrašnjenoj dasci.Napomena
Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Lazanje pecite na temperaturi od 130°C oko 20 minuta. Ohladite lazanje i u tepsiji ih zamrzavajte 2 sata. Zatim tepsiju nakratko umočite u vruću vodu, lazanje zapakirajte u vrećicu i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Lazanje izvadite iz vrećice te u tepsiji ostavite na sobnoj temperaturi oko 2 sata. Pokrijte ih aluminijskom folijom i pecite na 200°C oko 20 minuta.
Trajnost: 30 dana
0 komentari :
Objavi komentar