24. studenoga 2014.

Vegetarijanske lazanje

Vegetarijanske lazanje

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  • Za lazanje:

  •  300 g Graham brašna Podravka By Podravka
  •  1 žličica soli
  •  2-3 žlice maslinova ulja
  •  200 ml mlake vode
  • Za bešamel umak:

  •  70 g maslaca
  •  60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  •  800-900 ml mlijeka
  •   sol

  •   naribani muškatni oraščić
  •  100 g naribanog sira edamera
  •  1 jaje
  • Za nadjev:

  •  700 g brokule
  •  500 g malih rajčica
  •  100 g Kukuruza šećerca Podravka By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Složeno
  1. Brašno i sol pomiješajte, dodajte ulje, vodu i umijesite glatko tijesto.
  2. Podijelite ga na dva mala hljepčića, pokrijte alu-folijom i ostavite stajati 15 minuta.
  3. Tijesto na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte i izrežite u pravokutne oblike (vel. 8×15 cm).
  4. Brokulu narežite na manje cvjetiće, kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  5. Na ugrijanom maslacu uz stalno miješanje kratko popecite brašno, dodajte mlijeko, sol, muškatni oraščić i pjenjačom miješajte dok ne zakipi. Kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute.
  6. U toplo umiješajte sir i jaje.
  7. Pripremljene lazanje kratko prokuhajte i ocijedite.
  8. Na dno nauljene vatrostalne posude (veličine 22×36 cm) složite dio lazanja. Po njima rasporedite dio malih rajčica narezanih na četvrtine, kukuruz šećerac i kuhane brokule, prekrijte dijelom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama.
  9. Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo i po želji posipajte parmezanom.

Savjet

Tijesto za lazanje možete pripremiti i dan ranije i ostaviti da se izvaljano osuši na pobrašnjenoj dasci.

Napomena

Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Lazanje pecite na temperaturi od 130°C oko 20 minuta. Ohladite lazanje i u tepsiji ih zamrzavajte 2 sata. Zatim tepsiju nakratko umočite u vruću vodu, lazanje zapakirajte u vrećicu i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Lazanje izvadite iz vrećice te u tepsiji ostavite na sobnoj temperaturi oko 2 sata. Pokrijte ih aluminijskom folijom i pecite na 200°C oko 20 minuta.
Trajnost: 30 dana

Related Posts:

  • Kinder bajadera Da vam se ne bi stvarale grudvice prilikom pripreme glazure u kojoj koristite mleko u prahu, pažljivo ga mešajte sa ostalim sastojcima. (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||… Read More
  • Pijte svako jutro! Med i topla voda čine čuda za organizam Ova mješavina lako je probavljiva (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); i ima iznimno pozitivan učinak na organizam. Zahvaljujući svome iznimnom sastavu, med se od davnina smatrao svetom hranom i jedn… Read More
  • Čoko-banana torta Opremite kuhinju neophodnim pomagalima za izradu poslastica. Okrugli kalup za torte je posebno praktičan ukoliko ima stranicu koja se može otkopčati i odvojiti od pokretnog dna. Ukoliko je napravljen od metala koji vre… Read More
  • Torta Rafaelo (Torta od kokosa i oraha) Pretpostavlja se da kokos potiče iz Malezijskog arhipelaga i da se tropskim područjem proširio plutajući morem. Njegovo hranljivo i sočno meso je zaštićeno tvrdim, tamnosmeđim i dlakavim slojem koji na dnu ima tri rupe k… Read More
  • Šargarepa torta Veoma dobro izbalansirana poslastica, sa optimalnim odnosom belančevina, ukupnih masti i ugljenih hidrata i malom količinom holesterola. Ne zaboravite da i poslastice uračunate u dnevni energetski unos, koji mora biti u … Read More

0 komentari :

Objavi komentar