Sastojci
- Broj osoba:
Za nadjev:
- 200 g Ketchupa blagog Podravka By Podravka
- 200 g Šunke u ovitku Podravka By Podravka
- 40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
- 1 žličica Origano sušeni Podravka By Podravka
Za tijesto:
- 20 g svježeg kvasca
- 100 ml mlijeka
- 1 žličica šećera
- 700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
- 250 g maslaca
- 100 g krem sira (ili kiselog vrhnja)
- 1 jaje
- 1 žličica soli
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Pripremite nadjev tako da u sjeckalicu stavite ketchup, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano.
-
Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se diže 10 minuta.
-
U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili vrhnje, jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno.
-
Dobiveno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine 0,4 cm (35x35 cm).
-
Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
-
Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje.
-
Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.
0 komentari :
Objavi komentar