23. studenoga 2014.

Italijanski štapići


Sastojci



Broj osoba:
4 osobe
  • Za nadjev:

  •  200 g Ketchupa blagog Podravka By Podravka
  •  200 g Šunke u ovitku Podravka By Podravka
  •  40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
  •  1 žličica Origano sušeni Podravka By Podravka
  • Za tijesto:

  •  20 g svježeg kvasca
  •  100 ml mlijeka
  •  1 žličica šećera
  •  700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
  •  250 g maslaca
  •  100 g krem sira (ili kiselog vrhnja)
  •  1 jaje
  •  1 žličica soli
  • Za premazivanje:

  •  1 jaje

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Pripremite nadjev tako da u sjeckalicu stavite ketchup, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano.

  2. Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se diže 10 minuta.
  3. U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili vrhnje, jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno.
  4. Dobiveno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine 0,4 cm (35x35 cm).
  5. Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
  6. Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje.
  7. Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno za razna sportska događanja i jela s "nogu".

Savjet

Bitno je da tijesto nije potrebno posebno dizati, već kod samog pečenja.

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar