23. studenoga 2014.

Kubanac i kanađanin

Kubanac i Kanađanin

Sastojci

  • Kubanac:

  •  1 pecivo
  •  par tanjih kriski svinjskog pecenja
  •  2-3 kriske sunkerice
  •  2 kriske svicarskog sira
  •  1 veci kiseli krastavac
  •  1 mala zlica senfa
  •  1 mala zlica putra
  • Kanađanin - Bacon Burger Dog:

  •  1 duguljasto pecivo
  •  120 gr fasiranog mesa po izboru
  •   1 kriskica sira - 30 gr (mozza, edamer, cheddar)
  •  1 tanja kriska speka (slanine)
  •   sol, papar, crvena paprika
  •  1/2 manje glavice luka
  •  2-3 gljive (sampinjoni, bijele, cremini)
  •  1/2 crvene paprike
  •  1 rezanj bijelog luka
  •  1 velika zlica ulja
  •   senf ili majoneza


Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.   Kubanac Prep 
    Sastojci navedeni u receptu su za 1 sendvic. Ogromni su i veoma zasitni, i od jednog se cesto mogu najesti i dvije osobe.

    Kubanac: Pecivo prerezati na pola te donju i gornju stranu namazati senfom.
    Krenuti sa slaganjem sa donje strane: red svinjskog pecenja - red sira - red krastavca - red sunkerice i zavrsiti sa jos jednim redom krastavca.
  2.   Kubanac pecen 
    Zatvoriti sendvic i sa obje vanjske strane ga premazati sa malo putra. Poloziti na zagrijanu tavu, prekriti ga listicem pek papira i odozgo ga pritisnuti drugom tezom tavom ili nekim drugim kuhinjskim predmetom, manjom ciglom, kamenom -  u mom slucaju je to stara pegla.
    Ako imate presu za sendvice, iskoristite je.
    Sendvic pritisnutog prziti 4 minute sa jedne strane, preokrenuti ga, i isto ponoviti sa druge strane dok se sir malo ne otopi i namirnice zajedno zagriju i sjedine.
  3.   Kanadjanin BBD Prep 
    Kanadjanin - Bacon Burger Dog: Fasiranom mesu dodati sol, papar i crvenu papriku, i zajedno promijesati. Oblikovati ga u kobasicu duzine peciva, u sredinu utisnuti krisku sira nesto kracu od same kobasice i odozgo je zatvoriti. Kobasicu sada obmotati u tanju i duzu krisku speka. Peci u pecnici oko 25 minuta na 190C.
    Par minuta pred kraj u pecnicu ubaciti i prerezano pecivo da se i ono zagrije.
  4.   Kanadjanin BBD pecen 
    Luk, cesnjak, gljive i crvenu papriku izrezati na tanje (ja sam ovaj puta koristila malo narandzaste i malo crvene paprike) posoliti i popapriti.
  5.   Kanadjanin - Bacon Burger Dog
    Povrce prodinstati na zlici ulja na otprilike 5 minuta.
    Pecivo premazati sa majonezom ili senfom i posluziti sa prodinstanim povrcem oko burger dog-a

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar