-
Sastojci navedeni u receptu su za 1 sendvic. Ogromni su i veoma zasitni, i od jednog se cesto mogu najesti i dvije osobe.
Kubanac: Pecivo prerezati na pola te donju i gornju stranu namazati senfom.
Krenuti sa slaganjem sa donje strane: red svinjskog pecenja -
red sira - red krastavca - red sunkerice i zavrsiti sa jos jednim redom
krastavca.
-
Zatvoriti sendvic i sa obje
vanjske strane ga premazati sa malo putra. Poloziti na zagrijanu tavu,
prekriti ga listicem pek papira i odozgo ga pritisnuti drugom tezom
tavom ili nekim drugim kuhinjskim predmetom, manjom ciglom, kamenom - u
mom slucaju je to stara pegla.
Ako imate presu za sendvice, iskoristite je.
Sendvic pritisnutog prziti 4 minute sa jedne strane, preokrenuti ga, i
isto ponoviti sa druge strane dok se sir malo ne otopi i namirnice
zajedno zagriju i sjedine.
-
Kanadjanin - Bacon Burger Dog: Fasiranom mesu
dodati sol, papar i crvenu papriku, i zajedno promijesati. Oblikovati
ga u kobasicu duzine peciva, u sredinu utisnuti krisku sira nesto kracu
od same kobasice i odozgo je zatvoriti. Kobasicu sada obmotati u tanju i
duzu krisku speka. Peci u pecnici oko 25 minuta na 190C.
Par minuta pred kraj u pecnicu ubaciti i prerezano pecivo da se i ono zagrije.
-
Luk, cesnjak, gljive i crvenu
papriku izrezati na tanje (ja sam ovaj puta koristila malo narandzaste i
malo crvene paprike) posoliti i popapriti.
-
Povrce prodinstati na zlici ulja na otprilike 5 minuta.
Pecivo premazati sa majonezom ili senfom i posluziti sa prodinstanim povrcem oko burger dog-a
0 komentari :
Objavi komentar