23. studenoga 2014.

Clockwork orange


clockwork orange!

Sastojci

  • Biskvit:

  •  25 dag maslaca
  •  30 dag šećera
  •  6 jaja
  •  2 dl svježe cijeđenog soka od naranče
  •  30 dag oštrog brašna
  •  2 korice naranče
  •  1/2 žličice praška za pecivo
  • Zaljev:

  •  2 dl svježe cijeđenog soka od naranče

  •  2 korice naranče
  •  15 dag šećera
  •  1/2 žlice cimeta
  •  1/2 dl likera cointerau
  • punjenje:

  •  5 žlica marmelade od gorkih naranči

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Prvo skuhajte zaljev, pomiješajte sve sastojke i kuhajte dok se sav šećer ne otopi. Ostavite sa strane, procijedite i ohladite. U hladno dodajte cointreau.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C, namastite i pobrašnite kalup za torte, promjera 26 ili 28 cm.
  3. Umutute maslac sa šećerom, cimetom i koricom naranče, sve dok ne pobijeli.
  4. Dodajite žutanjke, jedan po jedan, dobro promiješajte između svakog dodavanja.
  5. Dodajte sok od naranče i dobro promiješajte.
  6. Smjesi dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo, promiješajte kratko, samo da dobijete glatku smjesu.
  7. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte u tijesto, lagano ga umješajte kuhačom ili spatulom,
  8. 8
    Pecite oko 35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suha iz kolača, probušite na više mjesta kolač i polijte zaljevom.

Posluživanje

Poslužite uz marmeladu od naranči i crno vino. Odozgo može glazura od Čokolade, ili Šećerni preljev.

0 komentari :

Objavi komentar