Sastojci
Biskvit:
- 25 dag maslaca
- 30 dag šećera
- 6 jaja
- 2 dl svježe cijeđenog soka od naranče
- 30 dag oštrog brašna
- 2 korice naranče
- 1/2 žličice praška za pecivo
Zaljev:
-
2 dl svježe cijeđenog
soka od naranče
- 2 korice naranče
- 15 dag šećera
- 1/2 žlice cimeta
- 1/2 dl likera cointerau
punjenje:
- 5 žlica marmelade od gorkih naranči
Priprema
- Težina:
-
Prvo skuhajte zaljev, pomiješajte sve sastojke i kuhajte dok se sav šećer ne otopi. Ostavite sa strane, procijedite i ohladite. U hladno dodajte cointreau.
-
Zagrijte pećnicu na 180°C, namastite i pobrašnite kalup za torte, promjera 26 ili 28 cm.
-
Umutute maslac sa šećerom, cimetom i koricom naranče, sve dok ne pobijeli.
-
Dodajite žutanjke, jedan po jedan, dobro promiješajte između svakog dodavanja.
-
Dodajte sok od naranče i dobro promiješajte.
-
Smjesi dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo, promiješajte kratko, samo da dobijete glatku smjesu.
-
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte u tijesto, lagano ga umješajte kuhačom ili spatulom,
-
8
Pecite oko 35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suha iz kolača, probušite na više mjesta kolač i polijte zaljevom.
0 komentari :
Objavi komentar