Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 100 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Očišćenu i opranu kokoš stavite
kuhati u hladnu vodu zajedno s mrkvom, peršinom, celerom, nekoliko zrna
papra i ploškama luka popečenim na ploči štednjaka.
-
Dodajte sol i kuhajte juhu na laganoj vatri dok meso ne omekša.
-
Kuhanu kokoš izvadite iz juhe, a
juhu procijedite. Ako je juha previše masna, treba je ostaviti da se
ohladi pa s površine odstraniti suvišnu masnoću.
-
U procijeđenu juhu ukuhajte domaće rezance ili koji drugi dodatak.
Posluživanje
Po želji, dodajte nasjeckani peršin prije posluživanja.
Savjet
Bolja i krepkija juha dobije se od
starije kokoši, ali ako je meso toliko tvrdo da niti nakon lagana
kuhanja od 2-3 sata ne omekša, valja dodati malo konjaka ili rakije.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Juhu pripremite prema receptu do 3.
koraka. Procijeđenu juhu ohladite i skinite suvišnu masnoću. Rasporedite
je u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite.
Odmrzavanje: Posude ili vrećice s juhom kratko uronite u
vruću vodu kako bi se zamrznuta juha odvojila od stijenki. Zatim je
prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne
otopi te ukuhajte tjesteninu.
Trajnost: 90 dana.
0 komentari :
Objavi komentar