23. studenoga 2014.

Jelačić ploške


Jelačić ploške

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  180 g šećera
  •  180 g oraha
  •  90 g kakaa u prahu Dolcela By Podravka
  •  6 žumanaca
  •  6 bjelanaca
  • Za kremu:

  •  100 ml mlijeka
  •  350 g čokolade
  •  200 ml slatkog vrhnja
  • Za preljev:

  •  300 g čokolade za kuhanje
  •  200 ml slatkog vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Srednje zahtjevno


  1. Žumanca i šećer pjenasto izmješajte, dodajte kakao u prahu i orahe. Lagano umiješajte dobro tučeni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20 minuta na 180°C.
  2. Pečeni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
  3. Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko.
  4. Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  5. Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte čokoladnom glazurom.
  6. Za glazuru čokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipućom vodom i lagano miješajući otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku masu.

Posluživanje

Kolač dobro ohladite u hladnjaku i narežite na ploške.

Savjet

Budući da mlijeko s čokoladom morate dobro ohladiti, možete kolač ostaviti nekoliko sati u hladnjaku.

0 komentari :

Objavi komentar