Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 90 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Žumanca i šećer pjenasto izmješajte,
dodajte kakao u prahu i orahe. Lagano umiješajte dobro tučeni snijeg od
bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20 minuta na
180°C.
-
Pečeni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
-
Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko.
-
Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje.
-
Polovicom
kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu.
Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte
čokoladnom glazurom.
-
Za glazuru čokoladu izlomite,
stavite je u posudi na drugu posudu s kipućom vodom i lagano miješajući
otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi.
Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne
dobijete jednoličnu glatku masu.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite u hladnjaku i narežite na ploške.
Savjet
Budući da mlijeko s čokoladom morate dobro ohladiti, možete kolač ostaviti nekoliko sati u hladnjaku.
0 komentari :
Objavi komentar