Sastojci
- Broj osoba:
Tijesto:
- 200 g brašna
- 100 g margarina
- 1 jaje
- sol
Nadjev:
- 3 veće glavice ljubičastog luka
- 1 žličica himalajske soli
- prstohvat smeđeg šećera
- 1 žlica kreme od aceta balsamica (reducirani aceto)
- 100 g feta sira
- 150 g ribane goude
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 1 jaje
- 2 bjelanjka
- sol
-
papar
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Umijestie glatko tijesto i ostavite ga u hladnjaku umotanog u foliju dok pripremate nadjev.
-
Luk nasjeckajte na sitne kockice, posolite himalajskom soli (u nedostatku može i obična sol) i pržite na vrlo malo ulja u neprijanjajućoj tavi. Kad malo uvene dodajte šećer. Kad luk bude lijepo karameliziran, dodajte kremu od aceta balsamica, promiješajte i sklonite sa štednjaka.
-
Jaje umutite s bjelanjcima i začinima, dodajte vrhnje za kuhanje, dobro promiješajte i na kraju dodajte ribanu goudu i izmrvljenu fetu.
-
Tijesto tanko razvaljajte. Ja sam ga podijelila na 6 dijelova i radila male tartiće, ali smjesa je dostatna za normalan tart. Tijesto stavite u namašćen i pobrašnjen kalup. Izbodite ga vilicom i rasporedite po njemu ohlađeni luk. Sve prelijte smjesom jaja i sira i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite oko 20 minuta, odnosno dok se nadjev ne zarumeni.
0 komentari :
Objavi komentar