23. studenoga 2014.

Tart s lukom


Sastojci



Broj osoba:
4 osobe
  • Tijesto:

  •  200 g brašna
  •  100 g margarina
  •  1 jaje
  •   sol
  • Nadjev:

  •  3 veće glavice ljubičastog luka
  •  1 žličica himalajske soli
  •  prstohvat smeđeg šećera
  •  1 žlica kreme od aceta balsamica (reducirani aceto)
  •  100 g feta sira
  •  150 g ribane goude
  •  250 ml vrhnja za kuhanje
  •  1 jaje
  •  2 bjelanjka
  •   sol
  •   papar

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Umijestie glatko tijesto i ostavite ga u hladnjaku umotanog u foliju dok pripremate nadjev.
  2. Luk nasjeckajte na sitne kockice, posolite himalajskom soli (u nedostatku može i obična sol) i pržite na vrlo malo ulja u neprijanjajućoj tavi. Kad malo uvene dodajte šećer. Kad luk bude lijepo karameliziran, dodajte kremu od aceta balsamica, promiješajte i sklonite sa štednjaka.

  3. Jaje umutite s bjelanjcima i začinima, dodajte vrhnje za kuhanje, dobro promiješajte i na kraju dodajte ribanu goudu i izmrvljenu fetu.

  4. Tijesto tanko razvaljajte. Ja sam ga podijelila na 6 dijelova i radila male tartiće, ali smjesa je dostatna za normalan tart. Tijesto stavite u namašćen i pobrašnjen kalup. Izbodite ga vilicom i rasporedite po njemu ohlađeni luk. Sve prelijte smjesom jaja i sira i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite oko 20 minuta, odnosno dok se nadjev ne zarumeni.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar