- BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- GANACHE KREMA:
- 200 gr bijele čokolade
- 500 ml slatkog vrhnja
- DEKORACIJA:
- desertni preljev sa ukusom jagode (ukus po želji)
-
PRIPREMA BISKVITA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Bjelanjke dobro izradite u čvrst snijeg.
3. Žumanjke izradite sa šećerom dok ne dobijete pjenastu
smjesu, ubacite brašno.
4. Dodajte bjelanjke i kuhačom sve lagano sjedinite.
5. Smjesu ulijte u okrugli kalup (moj je promjera 26 cm) u koji ste prethodno postavili masni papir.
6. Pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
GANACHE KREMA:
1. Slatko vrhnje stavite na vatru da se ugrije do vrenja, ali ne da prokuha.
2. Prelijte preko iskidane čokolade.
3. Lagano miješajte sve dok se čokolada dobro ne istopi.
4. Ostavite da se ohladi, možete čak staviti u frižider.
5. Kada je smjesa hladna, potrebno ju je izmiksati.
SLAGANJE:
1. Biskvit postavite na tacnu (da vas ne bi zbunilo, ja sam biskvit preokrenula na drugu stranu, pa ovdje na slici izgleda svijetliji).
2. Okolo postavite obruč od kalupa, a unutarnji dio obložite masnim papirom.
3. Ulijte ganache kremu.
4. Stavite u frižider da se ohladi.
5. Prije posluživanja prelijte sa
preljevom.
0 komentari :
Objavi komentar