3. ožujka 2015.

Ganache torta sa bijelom čokoladom

ganache torta sa bijelom čokoladom
  • BISKVIT:
  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • GANACHE KREMA:
  • 200 gr bijele čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • DEKORACIJA:
  • desertni preljev sa ukusom jagode (ukus po želji)

Ova ganache torta je nastala sasvim slučajno, mogu reći iz moje glave. Nakon što sam isprobavala ganache sa bijelom čokoladom za jedan kolač, i nije mi se dobro uklopio, odlučila sam s njim napraviti nešto drugo. Naravno bilo mi ga je žao bacati, jer kao što znamo to su jako ukusni sastojci. Odluka je pala na nešto brzo i jednostavno što se pokazalo i jako fino. Kada sam slikala kolač stalno sam imala osjećaj da mi nešto fali na slici, tako da sam ga prelila sa nekim preljevom od jagode koji sam pronašla u frižideru i moram samo reći da se odlično taj okus uklopio, čak sam imala osjećaj da imam kompletnu torticu.
PRIPREMA BISKVITA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Bjelanjke dobro izradite u čvrst snijeg.
3. Žumanjke izradite sa šećerom dok ne dobijete pjenastu

smjesu, ubacite brašno.
4. Dodajte bjelanjke i kuhačom sve lagano sjedinite.

biskvit od četiri jaja







5. Smjesu ulijte u okrugli kalup (moj je promjera 26 cm) u koji ste prethodno postavili masni papir.
okrugli kalup za torte







 

6. Pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
15minuta








GANACHE KREMA:
1. Slatko vrhnje stavite na vatru da se ugrije do vrenja, ali ne da prokuha.
2. Prelijte preko iskidane čokolade.
3. Lagano miješajte sve dok se čokolada dobro ne istopi.
4. Ostavite da se ohladi, možete čak staviti u frižider.
5. Kada je smjesa hladna, potrebno ju je izmiksati.

ganaz krema sa bijelom čokoladom








SLAGANJE:
1. Biskvit postavite na tacnu (da vas ne bi zbunilo, ja sam biskvit preokrenula na drugu stranu, pa ovdje na slici izgleda svijetliji).
2. Okolo postavite obruč od kalupa, a unutarnji dio obložite masnim papirom.

biskvit sa masnim papirom







 

3. Ulijte ganache kremu.
biskvit sa kremom







 

4. Stavite u frižider da se ohladi.
5. Prije posluživanja prelijte sa

preljevom.

komad ganaž torte

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar