-
Skuvajte jagnjecu dzigericu i
srce u ekspres loncu oko sat vremena (mora toliko ukoliko ima i srce) a u
vodu staviti lovorov list, biber u zrnu, i jedan cen belog luka koji se
isece na 4 dela i malo vegete...
Kuvanu , malo prohladite da bi mogli da secete, seci na sto manje kockice da bi mogla posle sto bolje da se sjadini...
-
S druge strane uprziti crni luk
dok ne postane staklast i skuvati pirinac u slanoj vodi...Kad luk bude
gotov dodati zacine, biber, persun, beli luk i na kraju sve lepo spojiti
sa kuvanim pirincem....
-
I u taj pirinac i luk sa zacinima
ubaciti iseckanu jagnjecu dzigericu i promesati a onda u to dodati 2
jaja, pavlaku za kuvanje i mleko...sve lepo izmesati...
-
Sve to staviti u sud u kome cete
peci , staviti jos malo mleka ukoliko ima potrebe i odozgo staviti
jagnjecu maramicu...i staviti da se pece oko 30 min na 200-220C...dok ne
upari mleko...
Moze se jesti topla ili hladna sa kiselom pavlakom ili kis. mlekom...
-
Htela bih samo da naglasim, da
onaj ko ima mogucnosti, tj ako ima srece da kupi dzigericu sa vecom
maramicom moze da uvija onaj fil u maramicu , da izgleda kao prava
sarmica ili da stavi preko cele posude u kojoj se pece...ja sam dobila
samo mali komadic maramice tako da je ona kad je ispecena ostala samo
malo na sredini...Ali opet jelo je ukusno bez obzira na maramicu...
0 komentari :
Objavi komentar