2. ožujka 2015.

Krokant torta

krokant torta
  • BISKVIT:
  • 4 jaja
  • 10 žlica vode
  • 20 dkg brašna
  • 20 dkg šećera
  • 20 dkg poprženih samljevenih lješnjaka
  • 1 prašak za pecivo
  • KROKANT:
  • 30 dkg šećera
  • 25 dkg lješnjaka
  • KREMA:
  • 1 puding od vanilije
  • 4 jaja
  • 2 dcl mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 30 dkg margarina
  • 2 dcl vrhnja za šlag

Ovu tortu sam odlučila praviti zbog dekoracije koju sam radila od čokolade, koju sam ljepila na fil od Krokant torte. Torta naravno da je ukusna čim u njoj ima lješnjaka, a čvrsta je ukoliko se odlučite dekorirati ju sa tičinom.
PRIPREMA BISKVITA:
1. Žumanjke, šećer i vodu za biskvit miješajte 15 minuta.
2. Nakon toga dodajte samljevene popržene lješnjake,

brašno, te prašak za pecivo.
3. Kada to dobro izmješate, lagano dodate pjenasto umućen bjelanjak.
4. Smjesu ulijte u kalup sa masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

smjesa sa ljesnjacima







5. Kada je pečeno, što možete provjeriti čačkalicom, prerezati na 3 dijela.
presjecene-kore






PRIPREMA KROKANTA:
1. Za krokant otpite šećer na laganoj vatri dok se ne pretvori u karamel.
2. Ubacite lješnjake i mješajte sve oko 5–6 minuta.

lješnjaci u šećeru







3. Izlijte u tepsiju koju ste malo namazali margarinom.
peceni-krokant







4. Pustite da se krokant ohladi.
5. Krokant samljeti na mašinu za orahe.

PRIPREMA KREME:
1. Dobro umutite jaja, prašak za puding, malo mlijeka i šećer.
2. To ulijte u kipuće mlijeko i dobro miješajte (može i mikserom) na laganoj vatri.

kuhana krema







3. Nakon par minuta skinite sa vatre i ohladite.
4. U to dodajte pjenasto umućen margarin, umućeno vrhnje za šlag i

krokant koji ste samljeli.

margarin-i-vrhnje







SLAGANJE:
1. Između svakog biskvita se namaže krema.

slaganje-kora

2. Na kraju cijela torta može se namazati ostatkom kreme kao završna dekoracija ili tu dekoraciju možete napraviti po želji.
zavrsna-krema

Related Posts:

  • Krokant torta BISKVIT: 4 jaja 10 žlica vode 20 dkg brašna 20 dkg šećera 20 dkg poprženih samljevenih lješnjaka 1 prašak za pecivo KROKANT… Read More

0 komentari :

Objavi komentar