- BISKVIT:
- 4 jaja
- 10 žlica vode
- 20 dkg brašna
- 20 dkg šećera
- 20 dkg poprženih samljevenih lješnjaka
- 1 prašak za pecivo
- KROKANT:
- 30 dkg šećera
- 25 dkg lješnjaka
- KREMA:
- 1 puding od vanilije
- 4 jaja
- 2 dcl mlijeka
- 4 žlice šećera
- 30 dkg margarina
- 2 dcl vrhnja za šlag
-
PRIPREMA BISKVITA:
1. Žumanjke, šećer i vodu za biskvit miješajte 15 minuta.
2. Nakon toga dodajte samljevene popržene lješnjake,
brašno, te prašak za pecivo.
3. Kada to dobro izmješate, lagano dodate pjenasto umućen bjelanjak.
4. Smjesu ulijte u kalup sa masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
5. Kada je pečeno, što možete provjeriti čačkalicom, prerezati na 3 dijela.
PRIPREMA KROKANTA:
1. Za krokant otpite šećer na laganoj vatri dok se ne pretvori u karamel.
2. Ubacite lješnjake i mješajte sve oko 5–6 minuta.
3. Izlijte u tepsiju koju ste malo namazali margarinom.
4. Pustite da se krokant ohladi.
5. Krokant samljeti na mašinu za orahe.
PRIPREMA KREME:
1. Dobro umutite jaja, prašak za puding, malo mlijeka i šećer.
2. To ulijte u kipuće mlijeko i dobro miješajte (može i mikserom) na laganoj vatri.
3. Nakon par minuta skinite sa vatre i ohladite.
4. U to dodajte pjenasto umućen margarin, umućeno vrhnje za šlag i
krokant koji ste samljeli.
SLAGANJE:
1. Između svakog biskvita se namaže krema.
2. Na kraju cijela torta može se namazati ostatkom kreme kao završna dekoracija ili tu dekoraciju možete napraviti po želji.
0 komentari :
Objavi komentar