3. studenoga 2014.

Sogan dolma




Sastojci: Količina:
- crni luk 1,5kg
- mleveno meso 700g
- pirinač 100g
- šargarepa rendana 1
- paradajz sok 3dl
- crvena paprika 1 kašičica
- so po ukusu
- vegeta po ukusu
- biber po ukusu

Uputstvo za pripremu:

  • Oguliti luk, zaseći ga na vrhu i staviti da se kuva u vodi sa malo sirćeta, ne duže od 30 min. Kada luk skuva, procediti ga i ostaviti da se ohladi,i zatim izdubiti. U međuvremenu napraviti smesu od mesa(pirinač,začini, šargarepa), dodati izdubljene delove luka i time puniti luk. Plitku posudu podmazati uljem u nju ređati sogančiće, a zatim dodati sok od paradajza i vode da prelije. U rerni kuvati još oko sat, sat i po na 200 stepeni...

Napomena:

Odozgo se na kraju može preliti pavlakom ili kajmakom.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar