Sastojci
- Broj osoba:
- 600 gr svinjskih odrezaka
- 350 gr kinesko zelje (kupus)
-
200 gr
krumpira - jedna jušna žlica vegete
- 2 dcl soka od rajčice
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- dva prstohvata bosiljka
- dva prstohvata peršinovog lista
- dvije čajne žličice crvene mlijevene paprike slatke
- prema ukusu soli
- prema ukusu bibera
- 1 lit vode
- 100 gr crvenog luka
- 2 čena češnjaka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Odreske začinite i ispršite na ulju. Na soku i masnoći od prženja odrezaka propirjate luk.
-
Kada luk poprimi staklastu boju dodajte na trakice izrezano kinesko zelje i na kockice narezan krumpir.
-
Dodajte sok od rajčice. Izmješajte sve namirnice u loncu i zalijte vodom samo da prekrije namirnice. Prokuhajte i zatim smanjite temperaturu da sastojci samo lagano kuhaju.
Dodajte začine i kuhajte 30 minuta, odnosno dok krumpir ne omekani.
-
U slast!
Posluživanje
Servirajte zajedno s prženim odrescima. Odlično odgovara uz ovo varivo i na naglo pržena piletina ili faširani odresci.
0 komentari :
Objavi komentar