Sastojci
- Broj osoba:
- 275 g lisnatog tijesta
- 1 cvrsti jogurt
-
1 dcl
maslinovog/ suncokretovog ulja
- 3-4 zlice brasna
- 2 jaja
- 1 dcl mineralne
- 1 zlicica praska za pecivo
- 250 g svjezeg sira
- 1 salica smrznutog spinata
- sezam, mak za posipanje
- maslac za tepsiju
- sol
Priprema
- Težina:
1 Skuhati spinat i dobro ga ocijediti.
Lisnato tijesto razvti i podijeliti na dva dijela.
U jednu posudu pomijesati jaja, jogurt, ulje i mineralnu, te brasno prasak za pecivo i sol.
Spinat sitno nasjeci i pomijesati ga sa svjezim sirom.
Jednu polovinu lisnatog tijesta premazati sa smjesom od jogurta i jaja ( ostaviti 2-3 cm ne namazano od kraja da se moze spojiti) , zatim premazati sirom i spinatom, zarolati i oblikovati puzic. Sloziti ga u tepsiju /predhodno namazanu maslacem/ i sve ponoviti i sa drugi tijestom.
Sa ostatkom smjese od jogurta i jaja preliti oba bureka, posuti sezamom i makom i peci na 180° 20-30 min
0 komentari :
Objavi komentar