14. studenoga 2014.

Čokoladni kolač


Sastojci

  •   4 jaja
  •   150g secera
  •   1 casa jogurta
  •  

    9 kasika brasna
  •   prasak za pecivo
  •   2 vanil secera
  •   200g cokolade
  •   200g margarina
  •   1 casa seckanih oraha
  •   2 kasike mlevenog keksa
  •   glazura
  •   100g cokolade
  •   1 kasika masti

Priprema

Težina:
Jednostavno


  1. Umutiti posebno belanca sa pola secera.Posebno otopiti margarin i cokoladu,ostaviti sa strane dok se ne umute ostali sastojci.Zatim u drugu ciniju umutiti zumanca sa preostalim secerom,i postepeno dodavati jogurt,brasno,vanil secer,pecivo,orahe,mleveni keks i na kraju dodati otopljenu cokoladu i margarin.Polako umesati belanca.U pleh staviti papir za pecenje, izruciti masu i peci na 180 stepeni oko 40 minuta,najbolje proveravati cackalicom da li je peceno.Kad se ohladi preliti glazurom, koju ste mast i cokoladu na tihoj vatri otopili.U ovaj kolac ne ide cokoladni slag,ja sam ga stavila zbog dekoracije.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar