3. studenoga 2014.

Punjene pljeskavice




Sastojci: Količina:
- mlevenog junećeg mesa 600 g
- glavica crnog luka 1
- jaje 1
- kašike prezli 3
- kašičice suvog biljnog začina 2
- kašičice belog luka u prahu 1/2
- bibera malo
- soli malo
- pečenice 100 g
- kačkavalja 100 g

Uputstvo za pripremu:

Crni luk narendati na sitnoj strani rendeta, dodati mleveno meso, jaje, prezle i začine, mešati dok se ne dobije kompaktna smesa. Od napravljene smese praviti loptice. Napravljenu lopticu staviti između dve providne folije i rastanjiti da se dobije pljeskavica. Na pljeskavicu staviti list pečenice i komadić kačkavalja i lagano preklopiti. Pripremljene pljeskavice pržiti na vrelom ulju. Iz ove smese dobiće se oko 16 pljeskavica.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar