6. studenoga 2014.

Red Velvet

/

Sastojci

Broj osoba:
10 osoba
  •  260gr brasna
  •  1 kasicica sode bikarbone
  •  1 kasicica praska za pecivo

  •  1 kasicica soli
  •  1 kasika kakaa
  •  200gr secera
  •  1 solja ulja
  •  1 solja mleka
  •  2 kom jaja
  •  2 kasicice vanila ekstrakta
  •  2 kesice crvene boje
  •  1/2 solje

    kafe (nes ili crne)
  •  1 kasika sirceta
  •  500ml slatke pavlake
  •  1 casa kisele pavlake
  •  50gr prah secera

Priprema

Vrijeme pripreme:
12 min
Težina:
Jednostavno
  1.  
     Za kore: Rernu zagrajati na 180C. U dubljoj posudi pomesati brasno, sodu, prasak za pecivo, kakao i so. U drugoj posudi dobro sjediniti ulje i secer. Zatim dodati jaja, mleko, ekstrakt i boju. Promesati i zatim dodati kafu i sirce. Zatim vlazne sastojke sjediniti sa suvim sastojcima. Testo rasporediti u 2 okrugla kalupa precnika 24cm prethodno oblozena papirom za pecenje. Peci na 180C oko 30-40min. Dobro ohladjene kore preseci na 2 dela uz pomoc konca. 
  2.  
     Za fil: Umutiti slatku pavlaku i sjediniti je sa kiselom pavlakom umucenom sa secerom u prahu. Filovati kore. Ukrasiti slagom ili fondanom.

Related Posts:

  • Pljeskavice u umaku od senfa Potreban materijal: 20 dag mljevenog mesa 2 kriške starog kruha 2 kašike senfa 1 dl vrhnja 1/2 kašike kopra jaje so, biber ulje Priprema: Namočiti kruh, ocijediti ga i pomiješati s mesom. Dodati jaje, s… Read More
  • Griotte praline MAZANJE KALUPA 300 g noisette čokolade 3 žlice ulja PUNJENJE; višnje iz staklenke 2 dl rakije KREMA 4 žlice slatkog vrhnja 100g čokolade za kuhanje 3 žlice rakije Rastopiti čokoladu sa uljem na pari. Košarice mazati s… Read More
  • Princes krafne Recept za princes krafne Priprema tijesta TIJESTO2 dl ulja2 čaše brašna2 dl vode6 jaja30 g gustinamalo soliKREMA4 žlice brašna8 žlica šećera3 žumanjka1 l mlijeka1 vrećica pudinga od vanilije4 bjelanjka(po želji gotov šla… Read More
  • Bakalar sa rajčicom, maslinama i kobasicom Bakalar je postao strašno popularan tek nakon 90-e. Prije toga, naročito u kontinentalnom dijelu zemlje, jela se bilo koja vrsta ribe. Onda se navalilo s bakalarom, uvijek pripremljenim na isti način: na bijelo, s k… Read More
  • Musaka od krompira i mljevenog mesa Danas je na kuharski repertoar došla i jedna klasična stara dobra musaka  Često nam za ručak pripremam musake u raznim varijantama i baš zbog toga ih volim jer promjenom samo jednog sastojka ili dodat… Read More

0 komentari :

Objavi komentar