Sastojci
- Broj osoba:
- 260gr brasna
- 1 kasicica sode bikarbone
-
1 kasicica
praska za pecivo
- 1 kasicica soli
- 1 kasika kakaa
- 200gr secera
- 1 solja ulja
- 1 solja mleka
- 2 kom jaja
- 2 kasicice vanila ekstrakta
- 2 kesice crvene boje
-
1/2 solje
kafe (nes ili crne) - 1 kasika sirceta
- 500ml slatke pavlake
- 1 casa kisele pavlake
- 50gr prah secera
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Za kore: Rernu zagrajati na 180C. U dubljoj posudi pomesati brasno, sodu, prasak za pecivo, kakao i so. U drugoj posudi dobro sjediniti ulje i secer. Zatim dodati jaja, mleko, ekstrakt i boju. Promesati i zatim dodati kafu i sirce. Zatim vlazne sastojke sjediniti sa suvim sastojcima. Testo rasporediti u 2 okrugla kalupa precnika 24cm prethodno oblozena papirom za pecenje. Peci na 180C oko 30-40min. Dobro ohladjene kore preseci na 2 dela uz pomoc konca.
-
Za fil: Umutiti slatku pavlaku i sjediniti je sa kiselom pavlakom umucenom sa secerom u prahu. Filovati kore. Ukrasiti slagom ili fondanom.
0 komentari :
Objavi komentar